Od danas otključavajte mobitele besplatno i bez čekanja da vam istekne ugovor!

Objavljeno:

spot_img

Hrvatska koristi više mobitela nego što ima stanovnika. Na sto Hrvata dolaze čak 104 mobilna telefona, a najviše profita od toga imaju teleoperateri, Prava korisnika često su bila kršena. Zato je tu HAKOM koji regulira pravila, a upravo je donio nova koja na snagu stupaju od prvog svibnja

Otključavanje mobitela

Od prvog svibnja, točnije – od danas – nema više neće biti čekanja i trošenja novca na otključavanje mobitela vezanog uz jednog operatera.

“Tržišne cijene su ovisne, od pametnog telefona do pametnog telefona. Sežu od 150 kuna pa sve do 550 kuna u prosjeku”, izjavio je Mario Mendeš, serviser mobitela.

Do bi to besplatno napravili kod svog operatera, vlasnici mobitela do sada su trebali čekati da im istekne dvogodišnji ugovor. Po novom, to će dobiti besplatno i u bilo koje vrijeme.

“Nema potrebe ograničavati pretplatnike koji su sklopili pretplatnički ugovor da isključivo koriste mobitel u jednoj mreži, oni i dalje plaćaju pretplatu operatoru ali mogu zatražiti otključavanje ugovora u bilo koje vrijeme i to besplatno”, dodaje Marina Ljubić Karanović, HAKOM.

Rok za otključavanje je 15 dana, a oni koji nisu na pretplati, otključati telefon mogu tek nakon što su ga koristili godinu dana. No, novost je i da će bonovi sada trajati dulje.

“Do sada je korisnik kupio bon koji je trajao naprimjer 60 dana, nakon tih 60 dana dobio je sms poruku da nadoplati bon, inače će doći do raskida njegovog korisničkog odnosa. Sada se to neće dogoditi nakon 60 dana nego nakon 90 dana minimalno”.

Dulji rok isteka može odrediti sam operater. Nova su pravila i za mobilni internet. Oni koji uzmu pretplatu, a ne znaju hoće li imati signala za njega, sada dobivaju probni rok od pet dana. Ako signala nema, ugovor mogu raskinuti bez plaćanja penala. Udruge pOzdravljaju ove promjene.

“Ja bih rekao da je HAKOM ovim postrožio pravila i propisao pravila koja idu u interesu korisnika”, poručuje Đuro Lubura, predsjednik Udruge Telekom.

Koji će od devetog mjeseca na ugovoru o pretplati imati točne cijene usluga sa svim dodatnim naknadama, pa neugodnih iznenađenja na računima više ne bi trebalo biti. (rtl.hr)

Svaki četvrti Hrvat koristi iPhone!

Naime, prema izvješću ClickAttacka, u prvom kvartalu 2015. godine čak 24,34% Hrvata koristilo je neku od verzija iPhonea! Na drugom mjestu te ljestvice je s udjelom od znatno manjih, ali i dalje respektabilnih 3,55% Samsung Galaxy S III. Slijedi ga s 3,34% Samsung Galaxy S 4, s 3,21% Samsung Galaxy S4 Mini i s 2,17% Samsung Galaxy S III Mini. (bug.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...