Od danas ZET vozi i do Terezinog Polja. Ali samo izbjeglice

Objavljeno:

Hrvatski dnevnik Jutarnji list objavio je danas informaciju kako na graničnom prijelazu Gola, od strane Mađara, dolazi do podizanja čelične ograde nakon čega se očekuje protok izbjeglica prema Virovitici i graničnom prijelazu Terezino Polje.

Izbjeglice, koje u Hrvatsku ulaze preko Bapske, autobusima se prevoze do prihvatnog centra u Opatovcu, a potom ih se usmjerava na granične prijelaze izlaska iz Hrvatske, a Terezino Polje, prema tome, postaje jedan od najvažnijih. Do danas u 9 sati u Hrvatsku je ušlo više od 44.000 izbjeglica.

19h

U planu zatvranje prijelaza Terezino Polje?

U ovim trenucima u kampu u Opatovcu još uvijek traje ukrcavanje izbjeglica u autobuse koji ih voze prema Tovarniku odakle će vlakom ići za Botovo. U isto vrijeme, kolona autobusa kreće se i prema Baranjskom Petrovu Selu kako bi izbjeglice prešle u Mađarsku.

Dojam je da se danas u tom pogledu radi prilično užurbano s obzirom da su Mađari pri kraju izgradnje ograde na granici s Hrvatskom pa postoji mogućnost da zatvore granične prijelaze Baranjsko Petrovo Selo, Terezino Polje i Botovo, preko kojih posljednjih dana iz Hrvatske u tu državu ulaze izbjeglice.

U tom slučaju Hrvatska bi mogla prijeći na takozvani plan C, a koji bi značio da se sve one koji uđu u Hrvatsku vraća nazad u Srbiju, što bi se događalo preko Opatovcu obližnje Šarengradske ade, koja se zbog još uvijek neriješenih graničnih pitanja nalazi pod kontrolom srpskih vlasti.

Jutarnji.hr

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...