Od ponedjeljka popuštanje mjera: Plenković najavio otvaranje terasa i treninge u zatvorenom

0
277

Premijer Andrej Plenković na početku današnje (četvrtak) sjednice Vlade predstavio je projekt prvog cjelovitog registra otoka i turističku kampanju ‘Safe stay in Croatia’ – piše vecernji.hr

– Omogućit će svakome pristup informacijama o otocima. Investirali smo više od 100 milijuna kuna i potičemo koncept pametnih otoka i ulaganja – naglasio je Plenković pa se osvrnuo na situaciju s koronavirusom.

– Naši su brojevi deset tjedana padali. U odnosu na prošli četvrtak, imamo neki porast. Ne zna se točno koji su uzorci. Je li to hladnoća, popuštanje mjera, neko šire popuštanje… Moramo održati veliki oprez. Mi smo uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU. Na tom tragu dobro je da je smanjen broj hospitaliziranih – kazao je.

Stožer će sutra govoriti, a intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima.

-Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere. Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima. Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove. Apeliram na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta. Ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni, ali mislim da je ovo mjera primjerena okolnostima. Ako se situacija pogorša mjere se uvijek mogu i pooštriti – naglasio je.

(vecernji.hr)