Od sljedeće godine upisuju 40 studenata: Zagrebački fakultet pokreće studij u Virovitici

0
624
Visoka škola Virovitica
Visoka škola Virovitica, foto: vsmti.hr

Ovih su dana Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i dekan Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Tibor Pentek, potpisali su sporazum i ugovor o suradnji.

Upisivat će se 40 studenata

Cilj sporazuma je izobrazba studenata kroz dislocirani preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije koji bi se od iduće jeseni trebao izvoditi u Virovitici. Kako su priopćili iz Virovitičko-podravske županije, u prvi semestar studija moći će upisati do 40 studenata, a studij će trajati šest semestara. Njegovim završetkom, studenti će steći stručni naziv – stručni prvostupnik drvne tehnologije.

– Preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije od akademske 2005./2006. pa sve do 2015./2016. održavao se kao dislocirani studij u Virovitici, a od tada je on bio u Zagrebu. Nakon početka mandata ove Uprave fakulteta, ponovno se razmotrilo dislociranje stručnog studija i donesena je konačna odluka da se on ponovno vrati u Viroviticu. Održali smo sastanak sa županom Igorom Androvićem. Kroz nekih šest mjeseci, od prvotnog sastanka, dobili smo konačan Sporazum i Ugovor, a od iduće akademske godine, nakon dobivanja dopusnice, krenut će i stručni studij Drvne tehnologije u Virovitici. Za očekivati je da će 1. listopada 2020. godine, 40 studenata upisati prvu godinu, kazao je prilikom potpisivanja ugovora dekan Šumarskog, Tibor Pentek.

Treći studij u županiji

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, zahvalio je na suradnji Šumarskom fakultetu u Zagrebu, a ovo je plod dugogodišnje suradnje s Virovitičko-podravskom županijom.

– Ovime približavamo još jedan studij stanovnicima naše županije. U Virovitici imamo Visoku školu, u Orahovici je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, a od iduće godine ćemo u Virovitici ponovno imati stručni studij drvne tehnologije. Razvoj obrazovanja donosi i razvoj gospodarstva. Poznati smo po tradiciji obrade drva, tvrtkama koje proizvode finalni proizvod, ali i po bogatstvu šuma. Osim toga, na našem području, imamo i Upravu šuma u Slatini, brojne tvrtke, a tu je i Panonski drvni centar kompetencija, koji će studentima nuditi važnu nadogradnju na njihovom obrazovnom putu, kazao je između ostalog župan Andrović.