Od starijih osoba prevarom ukradeno više od 10.000 kuna

Objavljeno:

Ilustracija

Slatinskim policajcima dojavljeno je da su dvije nepoznate muške osobe ukrale novce iz kuće dvjema starijim osobama sa područja općine Sopje. Obavljenim razgovorom sa supružnicima starije životne dobi, došlo se do saznanja da su im u dvorište obiteljske kuće došla dva nepoznata muškarca koja su u razgovoru iskoristila njihovu lakovjernost, tu su ih pustili u kuću, gdje su od njih zatražili da donesu sav novac radi pregleda. Jedan od supružnika, donio je na uvid novčani iznos veći od 10.000,00 kuna, koji su zatim nepoznati muškarci odnijeli iz kuće. Slijedi daljnji rad na pronalasku počinitelja.

U predhodnom razdoblju, PU virovitičko-podravska je putem medija upozoravala građane da ne nasjedaju na razne trikove prevaranata, a shodno tome su izrađeni plakati i letci, koji su podijeljeni starijim osobama diljem Županije virovitičko – podravske, svejedno ima i onih građana do kojih ta upozorenja nisu došla pa stoga ponavljamo:

KAKO SE ZAŠTITI OD SVE VEĆEG BROJA RAZNIH PREVARANATA:

 • Ne pristanite na nagovaranja raznih osoba putem telefona ili osobno, kako će vam oni u ime neke tvrtke, oprostiti Vaš novčani dug do 10.000,00 kuna u zamjenu za trenutnu isplatu njima na ruke.
 • Mogući oprosti dugovanja, ako do njih dođe, neće se provoditi na kućnim pragovima, već će građani biti pozivani u razne ustanove, gdje će se to provoditi na drugačiji način.
 • Ne vjerujte osobama, koje vam dođu ispred kuće ili stana i predstavljaju se kao djelatnici raznih tvrtki npr. HEP-a, banke, djelatnici za legalizaciju i slično, koji će od vas na licu mjesta tražiti novac da bi Vam učinili nekakvu uslugu!
 • Takove osobe ne puštajte u svoje domove, a da se prethodno i pouzdano ne uvjerite o kome je riječ, jer oni su vjerojatno došli s namjerom da vas prevare!
 • Ukoliko se predstavi kao službena osoba, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid!
 • Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima!
 • Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), ili „bolesti“, traženja milostinje i sličnog – jer se izlažete riziku da budete prevareni!
 • Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!
 • Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!
 • Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično)!
 • 
Posumnjate li u osobe, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192!
Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...