Od utorka nova regulacija prometa teretnih vozila Vinkovačkom, Vukovarskom, Bilogorskom ulicom…

Objavljeno:

Obavijest o privremenoj zabrani prometa teretnih vozila na dionici državne ceste DC-2 u gradu Virovitica od kružnog toka kod trgovačkog centra „BILLA“, Vinkovačkom cestom, Vukovarskom ulicom , Bilogorskom ulicom sve do spoja DC-2 i DC-5 na zapadnoj virovitičkoj obilaznici, te privremenoj zabrani svih vozila koja će se provoditi u zoni navedene zabrane, ali sukladno dinamici izvođenja radova zatvaranjem i privremenom regulacijom na dionici ulica od raskrižja do raskrižja.

Promet je za navedene kategorije privremeno zabranjen u trajanju od 21. lipnja 2016 godine (utorak) od 7 sati do 31. srpnja 2016 godine (nedjelja) do 19 sati, radi izvođenja radova na izgradnji kanalizacijskog sustava i izvođenja radova na rekonstrukciji državne ceste DC-2 prema Odlukama poduzeća „Hrvatske ceste“ d.o.o. Poslovna jedinica Varaždin, Tehnička ispostava Bjelovara broj klasa 340-09/16-19/35 i ur. broj 344-551/87-16-3 od 17. lipnja 2016 godine i broj klasa 340-09/16-19/36 i ur. broj 344-551/87-16-2 od 17. lipnja 2016 godine.

Prema prometnom elaboratu privremene regulacije prometa PROMET TERETNIH VOZILA odvijat će se;

– za pravac kretanja Grubišno polje – Virovitica – Slatina, koristit će se obilazni pravac; Grubišno polje – Virovitica ( zapadna obilaznica ) – Lukač – Gradina – Suhopolje – Slatina i obrnuto,

– za pravac kretanja Đurđevac – Virovitica – Slatina, koristit će se obilazni pravac; Đurđevac – Virovitica ( zapadna obilaznica ) – Lukač – Gradina – Suhopolje – Slatina i obrnuto,

– za pravac kretanja Barcs ( Mađarska ) – Virovitica – Slatina, koristit će se obilazni pravac; Barcs – Lukač – Gradina – Suhopolje – Slatina i obrnuto,

Također u vrijeme izvođenja radova u gradu Virovitica na dijelu Vinkovačke ceste, Vukovarske i Bilogorske ulice PROMET SVIH VOZILA odvijati će se po etapama izvođenja radova i to;

– ulicama s lokalnim obilascima, odnosno okolnim gradskim ulicama, prema dinamici radova i tijeku zatvaranja manjih-kraćih dionica ceste – od raskrižja do raskrižja, a prema postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Promet vozila odvijat će se prema prometnom elaboratu koje je izradio izvođač radova, odnosno prema predviđenoj prometnoj signalizaciji duž trase kretanja gdje će biti postavljeni prometni znakovi koji će zabranjivati promet za određene kategorije vozila i usmjeravati promet dopuštenim pravcima kretanja.

Osim toga, policijski službenici će radi preusmjeravanja teretnog prometa županijskim cestama pojačati nadzor navedenih prometnih pravaca kroz redovno obavljanje policijskih zadaća sa ciljem da se osigura nesmetano odvijanje cestovnog prometa, a prema neodgovornim vozačima poduzimat ćemo predviđene sankcije.

Također podsjećamo posebno vozače teretnih motornih vozila da je osim navedenog ograničenja prometa na snazi i zabrana prometa teretnih vozila iznad 7,5t. kroz centar grada Virovitice, što vozače ovih kategorija obvezuje na dosljedno poštivanje postavljenih ograničenja.

Slijedom navedenog pozivamo sve sudionike u prometa na oprez i poštivanje prometnih znakova i ograničenja postavljenih i izraženih pomoću prometnih znakova, obavezno korištenje dionica županijskih cesta koje su određene kao obilazni pravac, a posebno pozivamo sve sudionike u prometu na strpljenje prilikom odlaska i dolaska na posao, odnosno vremena kad je promet najintenzivniji i kada očekujemo moguće gužve i stvaranja kolona u cestovnom prometu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni