Odana počast poginulima za Domovinu

Objavljeno:

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Virovitici odana počast poginulima za Domovinu

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Gradskom groblju u Virovitici, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Počast poginulima za Domovinu odala su izaslanstva: Virovitičko-podravske županije koje su predvodili zamjenici župana Darko Žužak i Igor Pavković, Grada Virovitice u čijem izaslanstvu su bili zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac kao i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Počast hrabrih hrvatskim braniteljima, odali su i pripadnici Policijske uprave Virovitičko-podravske, Ministarstva obrane, mnogobrojne udruga proistekle iz Domovinskog rata, Ureda državne uprave VPŽ, HZMO Područnog ureda Virovitica.

Na ovaj način, prisutni su odali počast poginulima za Domovinu te se prisjetili vojno-redarstvene akcije Oluja u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata. U akciji su poginula 174 hrvatska branitelja, a ranjeno ih je 1.430. Također, Oluja je, uz Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni