spot_img

Odjel za ginekologiju i porodništvo bogatiji za visokosofisticirani 3D/4D ultrazvučni uređaj

Objavljeno:

Prikaz stvarnog izgleda fetusa i njegovih pokreta u realnom vremenu te, među ostalim, poboljšano otkrivanje ginekoloških malignih bolesti – neke su od karakteristika novog ultrazvučnog uređaja na Odjelu za ginekologiju i porodništvo. Nabavljen je s ciljem pružanja kvalitetne i kontinuirane zdravstvene zaštite pacijenticama, a vrhunskom kvalitetom slike i modernim tehničkim performansama, osigurat će pružanje usluga najzahtjevnije ultrazvučne dijagnostike.

Nabavom novog UZV uređaja vrijednog više od 500 000 kuna, pristiglih iz decentraliziranih sredstava, Opća bolnica Virovitica nastavlja ulaganja u ultrazvučnu dijagnostiku na tome odjelu.

Prvi je ultrazvučni uređaj na Odjel za ginekologiju i porodništvo stigao početkom 80-ih godina prošloga stoljeća, deset godina kasnije bolju ginekološku dijagnostiku i praćenje trudnoća osigurao je ultrazvučni aparat s abdominalnom i transvaginalnom sondom, a do danas su nabavljena još dva ultrazvučna aparata s kolor doplerom.

Njima se na godinu pregleda oko 5000 hospitaliziranih pacijentica te onih iz Ultrazvučne ambulante i Dnevne bolnice.

O novome ulaganju na Odjelu za ginekologiju i porodništvo te svim njegovim prednostima voditelj Odjela prim.dr.sc. Jadranko Šegregur upoznao je sanacijsku upraviteljicu Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijanu Živko te predsjednicu Sanacijskog vijeća mr.sc. Jasminku Bubaš Katić. Istaknuo je da novi ultrazvučni uređaj, za razliku od onih na kojima su ginekolozi i opstretičari na tome odjelu do sada radili, ima izuzetno kvalitetnu sliku. “Ako se od nas traži drugo mišljenje više nećemo morati pacijentice slati u Klinike nego ćemo ga , zbog tehnologije koja omogućava lakše uočavanje detalja, moći i sami dati. Ovaj aparat će biti iznimno zanimljiv trudnicama jer pruža mogućnost trodimenzionalnog i četverodimenzionalnog snimanja, moći će vidjeti npr. lice i ruke svoga fetusa, a u realnom vremenu i njegove pokrete, grimase lica” navodi dr. Šegregur.

Osim tih “kozmetičkih” prednosti, pomoću novog uređaja, kaže, mogu se otkriti vrlo važni podaci za trudnoću, npr. anomalija lica ili usne, nešto o čemu su ultrazvučni dijagnostičari Odjela za ginekologiju i porodništvo do sada mogli samo sanjati. U ginekološkoj dijagnostici iznimno je važan jer se uređajem može vidjeti koliko su neki procesi uznapredovali te se osim kvalitetnog dijagnosticiranja može predvidjeti i opseg operacije.

Novi ultrazvučni uređaj zadovoljit će sve trenutne potrebe Odjela za ginekologiju i porodništvo na kojemu se na godinu obavi oko 500 velikih i oko 1200 malih operativnih zahvata te od 700 do 800 porođaja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni