Područna škola Vukosavljevica Osnovne škole Augusta Cesarca Špišić Bukovica sagrađena je davne 1911. godine. Zbog svog izgleda i arhitekture vukosavljevička škola predstavlja svojevrstan spomenik kulturne baštine.

Školu danas pohađa 27 učenika, a u funkciji su dvije učionice. Međutim, tehnički uvjeti pohađanja nastave iznimno su neadekvatni. Stolarija je u toliko lošem stanju da kroz nju zimi doslovno pada snijeg. Kako bi se nastava pohađala u adekvatnim uvjetima, na inicijativu župana Tomislava Tolušića i načelnika Hrvoja Milera, već krajem 2015. godine krenut će se u potpunu rekonstrukciju Područne škole Vukosavljevica.

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Virovitičko-podravske županije ovih je dana izdao građevinsku dozvolu, a za rekonstrukciju će biti izdvojeno oko 4 milijuna kuna.
Podsjetimo se, svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Ukupno je izgrađeno te obnovljeno preko 30 škola i 5 školskih športskih dvorana.