Odobren Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Objavljeno:

U Domu kulture u Čakovcu u četvrtak, 10. rujna, Prekogranični program Mađarska – Hrvatska obilježio je četvrti po redu Dan europske suradnje konferencijom za novi INTERREG V-A program Mađarska-Hrvatska 2014-2020, koji je odobren od strane Europske komisije. U ime Virovitičko-podravske županije konferenciji su prisustvovali zamjenica župana Sanja Bošnjak te ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric sa suradnicima.

Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 vrlo je važan kao jedan od instrumenata i ciljeva Kohezijske politike EU. Ujedno je i jedan od programa Europske teritorijalne suradnje, a zajedno su objedinjeni pod brendom Interreg koji doprinosi jačanju ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije Europske unije s fokusom na problemima koji nadilaze granice.

Iz programa IPA CBC HU HR 2007-2013 više od 49 milijuna eura sredstava Europske unije dodijeljeno je mađarsko-hrvatskim projektima. U Virovitičko-podravskoj županiji se u sklopu Programa u više od 30-ak provedenih projekata razvijala prijateljska suradnja, uređivane su škole, obnovljena je zgrada u kojoj je sada smještena Razvojna agencija VIDRA, uređen je Arboretum Lisičine, obnovljeno je kino u Slatini, dječji park, uređene su staze na Jankovcu, a najveći projekt turističke infrastrukture bio je Drava4Enjoy, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija i u sklopu kojeg je obnovljena kurija Janković u Kapela Dvoru.

Novi Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. otvara i nove mogućnosti a usmjeren je u prvom redu jačanju gospodarskih veza između Hrvatske i Mađarske te održivom korištenju prirodnih i kulturnih dobara. Ukupan budžet iznosi 73,9 milijuna eura, od čega je doprinos EU 60,8 milijuna.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...