Odobren Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Objavljeno:

U Domu kulture u Čakovcu u četvrtak, 10. rujna, Prekogranični program Mađarska – Hrvatska obilježio je četvrti po redu Dan europske suradnje konferencijom za novi INTERREG V-A program Mađarska-Hrvatska 2014-2020, koji je odobren od strane Europske komisije. U ime Virovitičko-podravske županije konferenciji su prisustvovali zamjenica župana Sanja Bošnjak te ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric sa suradnicima.

Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 vrlo je važan kao jedan od instrumenata i ciljeva Kohezijske politike EU. Ujedno je i jedan od programa Europske teritorijalne suradnje, a zajedno su objedinjeni pod brendom Interreg koji doprinosi jačanju ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije Europske unije s fokusom na problemima koji nadilaze granice.

Iz programa IPA CBC HU HR 2007-2013 više od 49 milijuna eura sredstava Europske unije dodijeljeno je mađarsko-hrvatskim projektima. U Virovitičko-podravskoj županiji se u sklopu Programa u više od 30-ak provedenih projekata razvijala prijateljska suradnja, uređivane su škole, obnovljena je zgrada u kojoj je sada smještena Razvojna agencija VIDRA, uređen je Arboretum Lisičine, obnovljeno je kino u Slatini, dječji park, uređene su staze na Jankovcu, a najveći projekt turističke infrastrukture bio je Drava4Enjoy, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija i u sklopu kojeg je obnovljena kurija Janković u Kapela Dvoru.

Novi Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. otvara i nove mogućnosti a usmjeren je u prvom redu jačanju gospodarskih veza između Hrvatske i Mađarske te održivom korištenju prirodnih i kulturnih dobara. Ukupan budžet iznosi 73,9 milijuna eura, od čega je doprinos EU 60,8 milijuna.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni