Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode, u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode (DZZP) i Zavodom za ornitologiju HAZU (ZZO), te uz pokroviteljstvo Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Virovitičko-podravske županije, održali su 1. sastanak nacionalnog monitoringa gnijezdeće populacije orla štekavca, crne i bijele rode. Sastanak je 25. rujna održan u prostorima Informativno-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi.

 

Sve nazočne na početku sastanka pozdravila je u ime domaćina ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo. Nazočnima su se obratiliVlatka Dumbović Mazal iz Državnog zavoda za zaštitu prirode i Tibor Mikuška koji je nacionalni koordinator za monitoring gnjezdeće populacije orla štekavca, crne i bijele rode.

Dogovorene su aktivnosti monitoringa za 2013. te izrađen plan monitoringa za 2014. godinu. Po završetku sastanka svi nazočni obišli su poučnu stazu “Dravi u zagrljaj” koja je otvorena u svibnju ove godine, a financirali su ju Virovitičko-podravska županija, Ministarstvo turizma, Općina Čađavica i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim vrijednostima Virovitičko-podravske županije.