Održan 4. Imaginarij – Idemo se igrati

Objavljeno:

spot_img

U subotu 25. svibnja održan je četvrti Imaginarij – radionica na temu dječje igre. Proljeće i lijepo vrijeme danas, kao i nekada, djecu i odrasle poziva van. Za ovu radionicu izabrane su igre koje su se igrale pod odmorom u školi, ali i kod kuće. Naši već stalni, mali i veliki posjetioci naučili su nove igre, a i mi smo saznali koje igre djeca igraju danas i koje igre su doživjele promjene.

– Igrali smo se: preskakanje užeta, škole ili kasanja, igre sa špekulama. Djeca su nama pokazala igru „Drvena Marija 1, 2, 3“. Bilo je zabavno, pokoji puta i malo nespretno (u igri škole sa šest polja, „kasalo“ ili pločica baš i nije bilo jednostavno s jednom nogom gurnuti u slijedeće polje), ali veselo. Prisjetili smo se i nekih igara koje se danas rjeđe igraju, kao što je preskakanje gume (ako se netko sjeća pjesmice-brojalice neka nam pošalje) ili igra s loptom koja se odbijala o zid. Pozivamo i Vas koji niste bili na radionici, a sjećate se igara kojih ste se igrali da dođete do Muzeja kako bismo zajednički sačuvali dio dječjih igara i nematerijalnu baštinu ovoga kraja. – Rekla je viša kustosica Gradskog muzeja Virovitica Jasmina Jurković Petras.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...