U Virovitici je 25. listopada održan 6. sajam poslova čiji je organizator Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica. Na sajmu je nastupilo 35 izlagača.

Za nezaposlene osobe, tražitelje zaposlenja, učenike i studente, kao i sve druge zainteresirane posjetitelje Sajma, bila je to prilika za izravne kontakte s poslodavcima pri kojima su tražitelji zaposlenja mogli odmah ostaviti svoje zamolbe, životopise, kontakt podatke te ujedno mogli dobiti i sve relevantne informacije s kojima eventualno mogu riješiti svoj problem – problem nezaposlenosti.

U sklopu Sajma održana je i radionica „Kako izraditi Europass životopis?“. Sudionici radionice izravno su na računalima učili pisati životopis u Europass obliku. Navedena radionica proizašla je iz radionice „Kako tražiti posao“ koju HZZ redovito provodi s nezaposlenim osobama s ciljem njihovog poticanja na aktivno traženje posla, na kojoj ih se podučava metodama i tehnikama traženja posla te pisanju zamolbi i životopisa. Svi zainteresirani posjetitelji Sajma poslova mogli su pristupiti i testiranju na računalnom programu „MOJ IZBOR“ koji je posebno interesantan učenicima koji se nalaze pred donošenjem svojih prvih profesionalnih odluka.

Poslodavci koji su nastupili na sajmu su: JAVOROVIĆ D.O.O., PLIN VTC D.O.O., GRAWE HRVATSKA D.D., PLAVA TVORNICA D.O.O., ZORA – HERBEA OBRT ZA POLJOPRIVREDU, FLORA-VTC, POISON CITY D.O.O., PRO-PING D.O.O., V.S.V. D.O.O., PAN PARKET D.O.O., DIREKTUS PROMOTUS PLUS D.O.O., MINISTARSTVO OBRANE RH, TERMODOM, AUTO MOSLAVAC, PALKOVIĆ D.O.O., CENTAR ZA OBITELJ PITOMAČA, Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku STUDENSKI SERVIS, PAPUK D.O.O., PZ ERGELA VIŠNJICA, VIRO OBUĆA D.O.O., ELEKTROMEHANIKA DOŠEN, PHOENIX D.O.O, HERBAS D.O.O., PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ALGEBRA, SPIDER GRUPA D.O.O.