U prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, u središtu Virovitice održan je 3. sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2013. Ovogodišnji sajam okupio je 79 izlagača s područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije. Otvorenju Agroexpo sajma nazočili su, uz župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, saborski zastupnici Josip Đakić, Tomislav Žagar i Marijana Živko, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, gradonačelnici Virovitice i Orahovice Ivica Kirin i Josip Nemec…

U sklopu sajma Agroexpo, u HGK – Županijskoj komori Virovitca, s početkom u 11,00 sati održan je okrugli stol na temu: “Iskustva mađarskih pčelara nakon ulaska u EU”, na kojem je uvodno govorio May Gabor, predsjednik Udruge pčelara Pecs, Mađarska. Ispred pozornice, u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije održan je kulturno-umjetnički program. Prema programu u 13,00 sati na pozornici ispod sata (Trg kralja Tomislava) dodjeljena je nagrada “Zlatna žlica” za bagremov med Predraga Momčilovića iz pčelića i podjeljena su priznanja pčelarima.

Organizatori i pokrovitelji 3. sajma Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe, Županijski savez poljoprivrednih udruga i Viroexpo d.o.o.