spot_img

Održan drugi sastanak projektnog tima za provedbu projekt „Panonski drvni centar kompetencija“

Objavljeno:

Panonski drvni centar kompetencija

U prostorijama VIDRA – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko–podravske županije, održan je drugi sastanak projektnog tima za provedbu projekt Panonski drvni centar kompetencija.
Nositelj projekta, ujedno jednog od prvih koji će biti realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava „Shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013., je Virovitičko-podravska županija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu s županom Tomislavom Tolušićem te predstavnici partnera na projektu: Razvojne agencije Vidra, Šumarskog fakulteta u Zagrebu te Instituta Ruđer Bošković.

Na sastanku je bila riječ o aktivnostima i koordinaciji vezano za provedbu projekta, koja je započela u listopadu 2014. godine.

“Projektni tim započeo je sa pripremom dokumentacije za nabavu specijalizirane laboratorijske opreme i opreme proizvodnog pogona Centra. Panonski drvni centar kompetencija koji će pružati široki spektar usluga, ujedno će biti  i poveznica između poduzetnika i znanstvene zajednice, budući da će znanstveni partneri, Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković, kroz projekt dodatno opremiti svoje laboratorije opremom koja će omogućiti istraživanje i razvoj novih proizvoda od drva.” – naglasila je projektna koordinatorica Ivana Filipović iz VIDRA-e.

Podsjetimo, Centar, koji će biti izgrađen u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II, pružat će usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno – prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Izgradnja Centra ima za cilj povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na čitavom području Republike Hrvatske, te će pružati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Ukupna vrijednost projekta, čija će se provedba odvijati kroz 24 mjeseca, je 44.701.237,17 kn, a 99% vrijednosti projekta bit će financirano iz Strukturnih fondova EU dok Virovitičko-podravska županija, koja je nositelj projekta, financira razliku od 1%.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni