U okviru programa obilježavanja Dana općine Špišić Bukovica, tradicionalnih Ivanjskih svečanosti, u organizaciji županijskog prvoligaša Bilogore u Špišić Bukovici na nogometnom igralištu odigran je u subotu 22. lipnja turnir “4 Bilogore” koji je okupio klubove istog imena iz Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Uz domaćeg županijskog prvoligaša na turniru su nastupili Bilogora iz Kapele (BBŽ), Bilogora iz Gornje Velike (KKŽ) i Bilogora 91 iz Grubišnog polja (BBŽ).

Turnir se igrao pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza VPŽ i uz potporu Općine Špišić Bukovica, županije Virovitičko-podravske, HGK Županijska komora Virovitica, Turistička zajednica VPŽ. Turnir je otvorio dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik NS VPŽ, Đuro Bukvić, prenijevši natjecateljima i prijateljima nogometa pozdrave predsjednika HNS-a Davora Šukera. Domaćinima turnira uručio je mreže za golove te deset nogometnih lopti.

Načelnik općine Špišić Bukovice, Hrvoje Miler, obratio se sudionicima sa željama da se ugodno osjećaju u našem mjestu te neka u fer i korektnoj borbi pobjedi najbolji. Prigodnim govorom obratio se i predsjednik općinskog vijeća i tajnik Sportske zajednice Tihomir Majstorović.

Predsjednik NK Bilogora 1947, Mate Vukušić, zahvalio je gostima na riječima potpore te posebnu zahvalu uputio onima zbog kojih se sve ovo i organizira – natjecateljima i poklonicima najvažnije sporedne stvari na svijetu – nogometu. Izražena je i zahvala svima koji su davne 1947. godine osnovali NK Bilogoru u Špišić Bukovici.

Natjecanje je započelo susretom domaćina i ekipe Bilogore iz Gornje Velike. Nadahnutom i efikasnom igrom domaći igrači iz Špišić Bukovice nadigrali su protivnika visokim rezultatom 6:1. U drugom susretu Bilogora iz Kapele porazila je imenjaka iz Grubišnog polja, ali tek nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5 : 4. Regularni dio završio je rezultatom 1:1. Nakon kraće pauze, u susretu za treće mjesto, momčad Bilogore 91 iz Grubišnog Polja pobijedila je sastav iz Gornje Velike rezultatom 4:1.

U finalu ekipa Bilogore iz Kapele zasluženo je pobijedila ekipu domaćina sa 3:1. Tom pobjedom je osvojila prijelazni pehar koji će čuvati u svojim prostorijama do idućeg turnira koji će se održati u organizaciji NK Bilogore 91 iz Grubišnog Polja.

Nagrade pobjednicima i svim sudionicima, nogometašima i sucima, predao je načelnik općine poželjevši gostujućim ekipama što skoriji ponovni dolazak u naš kraj. Predsjednik kluba M. Vukušić, zahvalio je još jednom ekipama svih Bilogora na dolasku na ovaj turnir koji polako postaje poznat i na nacionalnoj razini. Svi gosti dobili su promidžbene materijale nekoliko turistički poznatih, eminentnih destinacija s VPŽ te rukotvorine ovdašnjih obrtnika i proizvođača. Na ovaj način, rečeno je, nogomet barem dijelom vraća dobiveno od lokalne zajednice te time tvori simbiozu sporta i gospodarstva što je u zemljama EU odavno prepoznato i odlično funkcionira.

Nakon proglašenja pobjednika i završne riječi domaćina, upriličena je zajednička večera i druženje uz glazbeni sastav te veselicu do kasno u noć na opće zadovoljstvo svih sudionika turnira „ 4 BILOGORE “.