Održan predizborni skup za gradonačelnika Ivicu Kirina i župana Igora Androvića

Objavljeno:

spot_img

U bivšem Domu HV-a u Virovitici održan je predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za grad Viroviticu.

Predizbornom skupu su, uz mnoštvo članova i simpatizera, nazočili i zamjenik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, dopredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a i ministar u Vladi RH Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, kandidat za župana VPŽ Igor Andrović s kandidatima za zamjenike Marijom Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik HDZ-a grada Virovitice i kandidat za gradonačelnika Ivica Kirin s kandidatima za zamjenike Damirom Marenićem i Vlastom Honjek-Golinac, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Miroslav Venus te predsjednica Gradske organizacije Gordana Domjanić, županijski predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević Renato Poldrugač i gradski predsjednik Domagoj Hercigonja, županijski predsjednik HSP-a Željko Teri, predsjednik Županijske organizacije HDSSB-a Igor Češek, saborska zastupnica Vesna Bedeković… Obljetnici su nazočili i općinski načelnici s područja županije, predstavnici zajednica HDZ-a Mladeži, Katarina Zrinski, Branitelja i Utemeljitelja…

Nakon predstavljanja liste HDZ-a – HSLS-a i HSP-a dr. Ante Starčević za Gradsko vijeće, nazočnima se obratio aktualni gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin iza kojeg stoje brojni odrađeni kapitalni projekti i dugogodišnje iskustvo:

– Lista koju ovdje predstavljamo je poruka. HDZ u gradu Virovitici nije elitistička stranka, već pokret. Ova je lista sastavljena od intelektualaca, mladih, žena, branitelja, obrtnika, umirovljenika, i nezaposlenih. Svatko ima pravo biti na listi i odlučivati u politici o svojoj sudbini. Također, poruka koju danas šaljemo odavde je i bolja budućnost za našu djecu. Stoga pozivam mlade, uključite se i uzmite svoju sudbinu u svoje ruke, a mi ćemo vam omogućiti bolju Viroviticu – naglasio je Ivica Kirin.

Na skupu su, uz kandidate za Gradsko vijeće Virovitice, predstavljeni i kandidati koalicije HDZ – HSLS – HSP – HSP dr. Ante Starčević – HDSSB liste za Županijsku skupštinu čiji je nositelj Tomislav Tolušić, a nazočnima se obratio kandidat za župana Igor Andrović:

– U radu županijske uprave sudjelujem već deset godina i upoznat sam s projektima koji su odrađeni, kao i onima koje treba odraditi. Mi smo svoj program odavno napisali, dok su se drugi još prepirali oko fotelja. I nismo obećali ništa što ne možemo realizirati. Mi u sljedeće četiri godine možemo i moramo biti županija koja će se najbrže razvijati. U političkoj utakmici pobjeđuju samo oni s najboljom namjerom, oni koji se neće baviti visokom politikom. Stoga političkoj konkurenciji poručujem da „sve počinje od A“ i da će s „A“ i završiti 21. svibnja apsolutnom pobjedom u prvom krugu – rekao je Igor Andrović.

Predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je da je politika HDZ-a na području grada Virovitice, ali i cijele Virovitičko-podravske županije, vrlo jasna:

– Mladost nema alternative i njoj dajemo priliku u svim trenucima. Krenuli smo s Kirom kao najmlađim gradonačelnikom, koji je potom bio i najmlađi ministar. Tu je i naš Tole koji je bio najmlađi župan u RH, a danas ministar kojim se svi ponosimo. Kandidati koje danas imamo i koji su kombinacija mladosti i iskustva su odgovor na izazove koje do sada nismo riješili. Imamo priliku da nakon svih ostvarenih pobjeda oplemenimo ruralni prostor i stvorimo bogatu i perspektivnu Hrvatsku za sve naše građane. – rekao je Josip Đakić.

Nazočnima se obratio i nositelj liste za Županijsku skupštinu, ministar u Vladi RH Tomislav Tolušić:

– Danas sa sobom nosim dvije majice. Jedna je Ivice Kirina, čovjeka koji je meni dao priliku 2006. godine pozvavši me u Gradsku upravu. Mogu reći da sam sreo malo ljudi koji imaju takvu viziju i osobno ne bih nikome u ovom gradu povjerio da vodi brigu o budućnosti moje djece osim njemu. Druga majica je Igora Androvića, čovjeka kojemu sam ja dao priliku i koji je tu priliku iskoristio. Svojim radom, znanjem i zalaganjem pokazao je koliko može napraviti jedna mlada i pametna osoba i koliko netko može voljeti svoj grad i svoju županiju. Čovjek koji je trebao biti asistent Andreja Plenkovića u EU parlamentu odlučio je svoju budućnost graditi u gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji – rekao je Tomislav Tolušić.

Mnoštvu okupljenih na kraju skupa obratio se izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, dopredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, uz riječi podrške Ivici Kirinu i Igoru Androviću:

– Na političkoj sceni u Hrvatskoj sada vlada pošast raznoraznih populizama i demagogija. No, ovo što je ovdje u Virovitici prezentirano su konkretna djela, konkretni tragovi iza konkretnih ljudi. Također, ono što je prezentirano za budućnost su realni i ostvarivi projekti za koje će i Kiro i Igor za četiri godine našem narodu morati položiti račun. Na tom tragu, duboko sam uvjeren da će Kiro nastaviti ovaj svoj put, a Igor Toletov te da će 21. svibnja HDZ Virovitičko-podravske županije ponovno biti najbolji u Hrvatskoj – naglasio je Milijan Brkić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...