Održan predizborni skup HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za općinu Čađavica

Objavljeno:

spot_img

U prepunom novoobnovljenom Mjesnom domu u Čađavici, na predizbornom skupu koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ, više stotina mještana općine Čađavica pozdravilo je kandidata za župana Tomislava Tolušića, kao i njegove zamjenike Zdravka Dijakovića i Sanju Bošnjak. Na skupu su predstavljeni i kandidati za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravsku županiju predvođeni Josipom Đakićem, kao i kandidati koalicije HDZ-HSLS za Općinsko vijeće Čađavice predvođeni kandidatom za načelnika općine Mirkom Rončevićem.

Mirko Rončević je govorio u uvodu predizbornog skupa naglasivši kako je ugodno iznenađen odazivom na predizborni skup. Potom je prezentiran petnaestominutni film o svim uspjesima na području općine Čađavica nakon čijeg prikazivanja su nazočni aplauzom pozdravili sve uspjehe koji su se mogli vidjeti..

– Unatoč recesiji nismo odustajali od ulaganja kako bi naši mještani imali bolji život. Prioritet nam je ulaganja u gospodarstvo i poduzetništvo. Spremno očekujemo europske fondove kako bi s projektima, u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, nadalje radili na razvoju cijele Općine Čađavica. Stoga nemojte eksperimentirati s izborom jer mi vas nikada nismo iznevjerili.- rekao je Rončević.

Potom se nazočnima obratila Sanja Bošnjak, kandidatkinja za zamjenicu župana Virovitičko-podravske županije.

– Novca iz EU fondova će biti za svaku ideju i zato smo spremni za ono što nam slijedi. Vaš sadašnji i budući načelnik, Mirko Rončević dolazio je i dolazi u VIDRA-u s novim idejama kako bi se što bolje živjelo na području Čađavice. EU će nam nakon ulaska davati sredstva za samozapošljavanje, ali i budućim poduzetnicima olakšati poduzetnički put. Pred nama je lijepa budućnost. Zaokružite 1. i 4. na općinskoj listi, te župana Tolušića i Županijsku listu koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ kako bi nam europska budućnost u Europskoj uniji bila što bolja.

Nazočnima se obratio i županijski predsjednik HSLS-a Miroslav Venus.

– Pogledajte ovih pet stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ, koja je to sinergija, koalicijski potencijal koji će 19. svibnja biti iskazan zajedničkom voljom i pobjedom. Zajedničko nam je da smo naše svjetonazore staviti u drugi plan, a kao pet prstiju jedne ruke koja se pretvara u šaku, doći ćemo do pobjede. Jedino nam je važna dobrobit žitelja općine Čađavica i Virovitičko-podravske županije. Vi ste to znali i do sada, znat ćete i 19. svibnja.

Obraćajući se nazočnima, Tomislav Tolušić, sadašnji i budući župan je istaknuo.

– Hvala vam na potpori koju ste nam dali. Ja sam došao podnijeti račun i to nije račun bez krčmara. Sve je plaćeno. Izgradili smo 30 novih škola, pet sportskih dvorana, kilometre kanalizacije, vodovoda, stotine kilometara cesta, dječje vrtiće… To je ono s čime ja, čista srca, dolazim pred vas. I u novom mandatu ćemo voditi brigu o svakoj našoj općini, svakom naselju. Rješavat ćemo vaše probleme ili ćemo ih pokušati rješavati. Što god smo mogli napraviti mi smo napravili i tako će biti i nadalje. Bit ćemo uz vas kao što ste vi bili uz nas sve ove godine i zajedno ćemo kročiti do pobjede.

Josip Đakić, nositelj liste koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za Županijsku skupštinu, obraćajući se mnoštvu mještana općine Čađavica je kazao:

– Pred nama je politička bitka u kojoj želimo pobijediti još jače i uvjerljivije nego je to bilo do sata. Onima koji ne znaju voditi Hrvatsku i koju je vode u propast, trebamo na ovim lokalnim izborima kazati da ih je dosta na političkoj sceni. Mi ništa ne skrivamo i ničega se ne bojimo. Pobjeda na izborima, ne samo ovdje u Čađavici, za mene je neupitna. Ostale političke opcije, sve skupa, ovdje u Čađavici, neće skupiti niti jednu četvrtinu onoga što će dobiti Mirko Rončević. Očekujem i pobjedu u prvom krugu župana Tolušića i njegovih zamjenika. Mi smo snaga koja će poručiti državnom nivou, ljevici koja nije niti socijalna, niti radnička niti narodna, koja ne zna niti umije upravljati državom, niti je izvući iz krize da ih je bilo dosta. Potrebni su prijevremeni izbori, jer SDP-ova koalicija, nije pokazala niti jedan pozitivan rezultat. Stavili su vam na leđa poreze, povećali cijenu struje, plina, cestarine, podigli PDV… Sve su to staviti na leđa poljoprivrednika i seljaka kojima je SDP-ova koalicija stavila omču oko vrata. Zbog svega toga, ravnomjerno ćemo razvijati svako naše mjesto, učiniti da ova županija bude još bolja i razvijenija. Iako nas svrstavaju u red malih županija, u proteklom vremenu smo, kako piše Forbes – najbolji. Imamo najmlađeg i najboljeg župana u Hrvatskoj, Tomislava Tolušića. SDP-ova koalicija radi protiv naroda. Zaustavili su radove na brzoj cesti od Vrbovca do Virovitice je već trebala biti otvorena. Ovakvu vlast na državnoj razini ne trebamo. Na razvoju školstva nisu učinili niti jedan pozitivan korak. U školskim prostorima se po njihovoj odluci ne smiju održavati politički skupovi. To je kao za vrijeme Informbiroa, zabrane, progoni isljeđivanja i zatvor… To su naučili, ali to im nećemo dozvoliti. Ne želimo lijevu koaliciju. Takovi nam ne trebaju. Ni u Čađavici niti u bilo kojem mjestu Virovitičko-podravske županije, jer nas takva koalicija vodi u ponor.

Skupu su inače, između ostalih nazočili i predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije Ana Marija Petin, koordinator HSP dr. Ante Starčević za VPŽ Mato Bubaš, predstavnici Bloka umirovljenici zajedno…

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...