Predsjednički kandidat Ivo Josipović rekao je u petak navečer na predizbornom skupu u dvorani Kazališta Virovitica da stranačka iskaznica bilo koje boje nije mjera domoljublja.

“Bez obzira jeste li u kojoj stranci ne dopustite nikome da kaže kako Hrvatsku voli više od vas”, rekao je Josipović.

Josipoviću su rekli da se ljudi u Virovitici boje, jer im prijete.

“Oni koji vam ovdje prijete, koji na silu traže da potpisujete ovu ili onu listu, koji vas ucjenjuju radnim mjestima i drugim stvarima koje su vam dužni pružati, a ne pružaju ti neće dobiti ove izbore, neće dobiti, jer pravda ih neće zaboraviti, istaknuo je Josipović.

Dodao je da se bojati trebaju oni koji prijete, jer projekt pravde i pravednosti on još nije završio.

Kako je rekao taj je projekt neke važne osobe već suočio s licem pravde.

I druge će, zato smo, da nitko ne može umaći pravdi, 2010. mijenjali Ustav , rekao je predsjednički kandidat Josipović večeras u Virovitici.

“Danas smo promijenili sliku Hrvatske jer tko god da je predsjednik, premijer, ministar, gradonačelnik, načelnik ili samo službenik ne može mirno spavati ako je jamio”, rekao je. Govoreći o ovlastim predsjednika, Josipović je naglasio kako predsjednik, iako može pomoći, nema izvršne ovlasti u gospodarstvu ili poljoprivredi, ali ima ustavno pravo da predloži promjenu Ustava.

“Zadaća ustava je da promijeni društveni okoliš u kojem djelujemo, a koji donosi više demokracije, efikasniju mrežu lokalne samouprave i veću odgovornost političara”, naglasio je Josipović. Dodao je kako predsjednik može učiniti da sustav bude bolji, ali ne lupanjem šakom u stol.

“Uljuđeni europski političari ne lupaju šakom o stol, ne vrijeđaju druge, ne smatraju svoje političke oponente neprijateljima nego okupljaju”, kazao je Josipović. (H)