Povodom Dana Virovitičko-podravske županije u Virovitici na Trgu kralja Tomislava i u Rusanovoj ulici održao se 2. Sajam agroproizvoda i opreme – Agroexpo, koji je ove godine okupio 66 izlagača. Sajam koji je objedinio 9. županijsku izložbu voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 7. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 4. međunarodno ocjenjivanje meda, te 2. izložbu ljekovitog bilja i 2. izložbu vina., na prigodnoj svečanosti, otvorio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Za vrijeme održavanja sajma, u prostorima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, u organizaciji Grupacije pčelarstva, Goran Mirjanić, s Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci održao je stručno predavanje o temi: “Proljetni razvoj pčelinjih zajednica”.

Organizatori i pokrovitelji sajma Agroexpo bili su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe, Županijski savez poljoprivrednih udruga i Viroexpo d.o.o.