Održan sastanak Organizacijskog odbora 13. natjecanja u oranju Republike Hrvatske i 4. natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske

Objavljeno:

U ponedjeljak, 18. svibnja, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je drugi sastanak Organizacijskog odbora za pripremu i organizaciju 13. Natjecanja u oranju Republike Hrvatske i 4. Natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske.

IMG_8810

Nazočne je pozdravio zamjenik župana Zdravko Dijaković te naglasio značaj održavanja ove manifestacije na području Virovitičko-podravske županije. Sastanku su, uz zamjenika župana Dijakovića, nazočili, predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, predsjednik Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača Ivan Katalinić… Katalinić je istaknuo važnost održavanja natjecanja u oranju te zadovoljstvo u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Općinom Suhopolje, domaćinima ovogodišnjeg Državnog natjecanja.

Siniša Hrgović, trener hrvatske reprezentacije orača i član Organizacijskog odbora predstavio je radne skupine i Program natjecanja, te obveze i zaduženja nužne za organizaciju.

Državno natjecanje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji 5. rujna ove godine na području općine Suhopolje, u mjestu Borova.

Virovitičko-podravska županija je drugi puta nakon 2010. godine domaćin ovog natjecanja, koje je s godinama preraslo u jednu od najznačajnijih i najposjećenijih poljoprivrednih i ruralnih manifestacija u RH.

Na natjecanju se očekuje dolazak 18 županija i oko 35 orača, kao i 15-tak orača u oranju konjima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni