Održan sastanak s učiteljima iz zemalja partnera u sklopu projekta ”ICT-based Educational Application for Mathematics”

Objavljeno:

Osnovna škola Mikleuš provodi projekt pod nazivom ICT-based Educational Application for Mathematics, za koji je od Agencije za mobilnost i programe Europske unije dobila 22.500 eura.

Potprogram na koji se prijavila škola zove se Comenius multilatelarna školska partnerstva, Program za cjeloživotno učenje. Sredstva su namijenjena za provedbu mobilnosti, odnosno stručna putovanja učitelja i stručnih suradnika u zemlje partnera, Rumunjsku, Bugarsku, Njemačku, Italiju i Tursku. Do sada je provedeno nekoliko takvih putovanja.

Od 25. rujna do 1. listopada Osnovna škola Mikleuš je bila domaćin kolegama iz škola zemalja partnera koji su tijekom vikenda razgledali naše prirodne ljepote, prisustvovali nastavi u školi domaćinu, te posjetili slatinske obrazovne ustanove.

U srijedu, 1. listopada, učitelje i ravnatelje iz škola zemalja partnera ugostile su zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Na sastanku, koji je održan u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, bila je riječ o aktualnim temama u školstvu i obrazovanju, razmjeni primjera dobre prakse te značaju EU fondova za podizanje kvalitete obrazovanja.

Gosti iz zemalja partnera pohvalili su sinergijsko djelovanje na području Virovitičko-podravske županije istaknuvši kako je udruženo djelovanje lokalnih autoriteta i menadžera primjer koji svakako treba slijediti.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni