Održan sastanak u sklopu EU projekta ACHELOUS uoči održavanja vježbe zaštite i spašavanja „Križnica 2015“

Objavljeno:

Uoči održavanja vježbe zaštite i spašavanja „Križnica 2015“, u utorak 24. ožujka, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak u sklopu EU projekta Achelous, na kojem su predstavljeni projekt i vježba „Križnica 2015“.

Križnica

Sastanku su prisustvovali načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Virovitičko-podravske županije i zamjenik župana Zdravko Dijaković, zamjenica župana Sanja Bošnjak te ostali članovi projektnog tima, kao i predstavnici partnera na projektu iz Grčke, Italije, Makedonije i Rumunjske.

Vježba zaštite i spašavanja „Križnica 2015.“ provest će se u srijedu 25. ožujka s početkom u 13,00 sati u blizini naselja Križnica (kod mosta).

Tema vježbe je provođenje evakuacije stanovništva i stoke iz mjesta Križnica nakon naglog porasta vodostaja rijeke Drave, te sposobnost djelovanja službi za zaštitu i spašavanje na samoj rijeci.

Cilj ove simulacije je provjera osposobljenosti lokalnih vlasti za upravljanje, organiziranje i izvršavanje operacija u slučajevima poplave te edukacija stanovništva kako se ponašati u slučaju katastrofe.

Materijalna i tehnička sredstva potrebna za provedbu vježbe osigurati će se iz redovitih sredstava sudionika, a dio troškova će biti financiran iz projekta ACHELOUS.
Više o projektu ACHELOUS možete saznati na službenoj stranici www.achelous.eu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni