Održan sastanak Upravnog odbora Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva „Mliječni put Hrvatske“

Objavljeno:

spot_img

Mljekari s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije raspravljali o budućem djelovanju Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva „Mliječni put Hrvatske“

U rujnu 2015. godine u Virovitici je osnovana Proizvođačka organizacija u sektoru mljekarstva pod nazivom „Mliječni put Hrvatske“. Rezultat je to nastojanja Virovitičko-podravske županije da pomogne svojim poljoprivrednim proizvođačima, odnosno da ih udruži i na taj način kvalitetnije pripremi za nastup na tržištu.

Sastanak Upravnog odbora ove nedavno osnovane Proizvođačke organizacije održan je u utorak, 19. siječnja u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici. Sastanku su, osim članova Upravnog odbora na čelu s predsjednikom organizacije Mariom Rengelom, prisustvovali i djelatnici županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove na čelu s pročelnikom Igorom Androvićem.

U skladu s dnevnim redom, članovi su raspravljali o načinu uplate članarina, smještaju u Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici, gdje bi ujedno bilo i sjedište Proizvođačke organizacije, te o zaposlenju osobe za obavljanje administrativnih poslova.

Važno je naglasiti da je „Mliječni put Hrvatske“ druga osnovana Proizvođačka organizacija u sektoru mljekarstva u Republici Hrvatskoj, nakon Proizvođačke organizacije Drava-Sava, a okuplja mljekare s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Cilj osnivanja je organizirana i planirana proizvodnja, marketing proizvoda, zajednički izlazak na tržište te u konačnici jačanje položaja mljekara s područja dviju županija na tržištu mliječnih proizvoda.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Bivši ministar Tolušić svoja vina nazvao Anđeo s greškom, prodaje ih za 125 kuna

Bivši ministar Tomislav Tolušić prije nekoliko dana predstavio je...

Virovitica je danas postala 28. grad u kojem je prisutan Glovo: Evo kako do popusta

Grad vatrenih glazbenika s jednim od najljepših barokno-klasicističkih dvoraca...

Podijeljena uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističke vodiče

S ciljem osnaživanja ljudskih resursa u turizmu te temeljem...

Ovogodišnja virovitička virtualna Noć muzeja u znaku stripa

Gradski muzej Virovitica poziva Vas u petak, 28. siječnja,...