Održan tečaj senzibilizacije u organizaciji Zajednice klubova liječenih alkoholičara Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

spot_img

U petak 21. studenog 2014. godine održan je tečaj senzibilizacije za potencijalne stručne voditelje klubova liječenih alkoholičara u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon što je nedavno u listopadu ove godine osnovana Zajednica klubova liječenih alkoholičara Virovitičko-podravske županije, ovaj je tečaj prva edukacija novoosnovane udruge.

Edukacija je održana u zgradi Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije iz kojega je i pokrenuta inicijativa za osnivanjem ove nove županijske udruge jer je Zavodu za javno zdravstvo Ministarstvo zdravlja odobrilo projekt pod nazivom „Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju obitelji; savjetovališni i preventivni postupci usmjereni pomoći u organizaciji slobodnog vremena“ kojim je, između ostaloga, planirano i osnivanje Zajednice klubova liječenih alkoholičara Virovitičko-podravske županije te početna edukacija stručnjaka koji bi u budućnosti možda željeli voditi klubove liječenih alkoholičara.

Na tečaju je sudjelovalo tridesetak polaznika iz različitih resora (zdravstveni sustav, sustav socijalne skrbi, pravosuđe, policija, nevladin sektor i ostali). Predavači su bili priznati stručnjaci na području borbe protiv alkoholizma: prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof., Marija Turk-Kuči, dr. med., prim. dr. sc. Željko dr. Marinić, Ksenija Vujanović-Juras, prof. i Višnja Kajzer, bacc. med. techn.

Na ovaj način Zavod za javno zdravstvo daje snažan poticaj stručnom osnaživanju klubova liječenih alkoholičara i rehabilitaciji liječenih alkoholičara u našoj županiji, a Zajednica klubova liječenih alkoholičara Virovitičko-podravske županije na najbolji način započinje sa svojim stručnim aktivnostima.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...