U organizaciji Odsjeka za turizam HGK – Županijske komore Virovitica i Gradskog poglavarstva grada Szentlorinca i Trgovačko industrijske komore Szentlorinca, Mađarska, te Biciklističkih udruga: KEKS – Klub za ekspedicionizam i sport Virovitica (s biciklistima iz Virovitice i BjelovaRa) i Szentlorinc Kerekparos Klub, u Szentlorincu, u Mađarskoj, održan je uzvratni susret, „HU-CRO BIKE TOUR“, na kojem je sudjelovalo oko 60 sudionika, od čega 21 iz Hrvatske i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica.

Ispred Gradske vijećnice u Szentlorincu, pozdravne riječi biciklistima uputili su dr.Márk Győrvary gradonačelnik Szentlorinca, Pichler Imre zastupnik u mađarskom parlamentu i Milan Vanđura tajnik HGK ŽK Virovitica. Nakon uputa policije, šezdesetak biciklista iz Virovitice, Bjelovara i Szentlőrinca uputilo se na 34 km dugačku rutu po etapama – Szentlőrinc – Bükkösd – Hetvehely – Abaliget – Orfű.

Domaćin se pobrinuo da biciklistima ne nedostaju osvježavajući napitci kao ni pravi mađarski paprikaši na objedu pokraj jezera u Hetveheliy te u dječjem odmaralištu u Orfű, gdje su sudionike pozdravili predstavnici Generalnog konzulata RH u Pečuhu.

Prvo ovakvo druženje biciklista održano je u svibnju ove godine u Hrvatskoj, kada su se biciklisti odvezli od Lukača, preko Gradine i Suhopolja, Rezovaca i Milanovaca do virovitičkih Ribnjaka.

Sudeći po odazivu biciklista ali i podrške organizatora slijedi treća ruta i nastavak suradnje u promociji turizma dviju država, kod nas, na našim biciklističkim stazama.