Općinski odbor HDZ-a općine Gradina, obilježio je 23. obljetnicu osnutka i aktivnog rada stranke. Svečanost obilježavanja održana je u Vatrogasnom domu gdje je mnogobrojnim članovima i simpatizerima, obljetnicu čestitao predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Dražen Peić. Čestitkama na obljetnici pridružili su se i Đuro Bukvić, predsjednik Općinskog odbora Lukača i predsjednik Udruga općina u Republici Hrvatskoj, dopredsjednik Županijskog odbora, Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i predsjednik Županijskog odbora, saborski zastupnik Josip Đakić. Uz njih, svečanosti su između ostalih nazočili i: tajnica ŽO HDZ-a te predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski VPŽ Sanja Kirin, član Predsjedništva ŽO HDZ-a Zdenko Blažičević, zamjenik župana Zdravko Dijaković, Igor Gojević Zrnić član Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, načelnica općine Suhopolje Zlata Šljivac,…

U uvodu svečanosti, nazočnima se obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Dražen Peić. Naglašavajući kako je HDZ na području općine Gradina bio najjača stranka, govorio je o ostvarenim projektima na ovom području. Naglasio je izgradnju sportske dvorane, gradnju škola, kuća oproštaja, asfaltiranje mnogobrojnih cesta, podcrtavši kako je u svemu tome imao veliku potporu Virovitičko-podravske županije i župana Tolušića, kao i saborskog zastupnika Josipa Đakića. Kazao je kako se na području Gradine radi kanalizacija i koja će dogodine biti gotova.

Čestitajući obljetnicu, nazočnima se obratio predsjednik Općinskog odbora Lukača i predsjednik Udruga općina u Republici Hrvatskoj Đuro Bukvić. Istaknuo je kako neće dopustiti da se na području RH ukine ijedna općina, kao što to neki žele i o tome govore zadnjih godinu i pol dana, jer na ruralnom području u Hrvatskoj živi više od 1,3 milijuna stanovnika i oni imaju Ustavom zagarantirano pravo kao i oni koji žive u gradovima. Naglasio je i kako općine nisu bile same sebi svrha, jer su na svom području izgradile mnogobrojne projekte za dobrobit žitelja koji žive na tom području.

Dopredsjednik Županijskog odbora, Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, u svom je govoru kazao kako se svih ovih godina, po mnoštvu odrađenih projekata, vidi koliko se dobro radi na području općine Gradina, te da će Virovitičko-podravska županija i nadalje podržavati takve sredine u kojima se radi i gradi za dobrobit svih stanovnika. Istaknuo je, da to nije primjer vlast u državi, koja ne može voditi Hrvatsku.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić, čestitao je svima onima koji su ranih 90-tih stvarali HDZ i Hrvatsku te ostvarili stoljetni san.

– Iza nas su mnogi ostvareni projekti, a ispred nas je skori ulazak u Europsku uniju. Za tjedan dana, na izborima za EU parlament, očekujemo da će šestero naših zastupnika s liste za EU parlament biti izabrano. Bit će to snažna poruka onima koji su danas na vlasti, koji loše rade i Hrvatsku vode u propast, da će i 19. svibnja, na lokalnim izborima doživjeti poraz. U posljednjih godinu i pol dana, crvena koalicija je Hrvatskoj donijela samo nedaće, teškoće, muku i propast. Oni ne gledaju interese hrvatskog naroda i zato se moramo boriti protiv toga. Nema niti jednog projekta koji se radi za dobrobit ove županije. Zaustavili su i gradnju prometnice Vrbovec – Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje. To bi bila žila kucavica za ovaj kraj. Zakon o poljoprivrednom zemljištu je laž i prevara kojim se pogoduje velikima, a ne dosadašnjim OPG-ima koji su zemljište priveli svrsi. Trebamo se oduprijeti svim tim nedaćama te slogom i jedinstvom dočekati europske i lokalne izbore u kojima, s koalicijskim partnerima, očekujemo pobjedu u svim općinama, gradovima i Virovitičko-podravskoj županiji.