U Vatrogasnom domu u Gradini, uz simpatizere i članove, održana je 24. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice za Općinu Gradina. Svečanosti su, uz predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborskog zastupnika Josipa Đakića, nazočili: domaćin, načelnik Općine Gradina Dražen Peić, tajnica Županijskog odbora HDZ-a i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, direktor Flore VTC Željko Iharoš, načelnici općina Špišić Bukovica, Hrvoje Miler i Zdenaca, Tomislav Durmić, predstavnici mladeži HDZ-a koje je predvodio dopredsjednik Alen Jurenac…

U uvodu je govorio Zdenko Blažičević, prvi predsjednik HDZ za područje Gradine, jedan od utemeljitelja stranke za ovo područje. Podsjetio je na povijest Hrvatske demokratske zajednice od 1990. godine do danas, ukratko apostrofiravši na mnogobrojne projekte koji su uspješno odrađeni za dobrobit stanovnika ovoga kraja.
Dražen Peić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Gradina, između ostalog je kazao.
– Na području Općine Gradina mi nismo prolazni. Samostalni smo i jaki sve ove 24 godine. Približavaju nam se izbori u Mjesnim odborima i za Europski parlament. Na posljednjim lokalnim izborima, lakoćom smo slavili i za Općinsko vijeće i za načelnika. Zadnjih 10 godina nismo izgubili niti jedne izbore koji su ovdje održavani, nećemo niti ove. I nadalje ćemo činiti i raditi za dobrobit cijele općine Gradina, podupirući rad svake udruge, društva, naših mladih, svih naših mještana.

Ivica Kirin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitica i gradonačelnik Virovitice, između ostalog je rekao:
– Puno toga se promijenilo, puno se toga radilo i to se vidi svuda oko nas. No, danas, danas smo suočeni s velikim problemom, problemom u kojem mnoštvo mladih odlazi iz Hrvatske trbuhom za kruhom. Čemu izgradnja svih tih vodovoda, plinovoda, zgrada, ako će ti mladi ljudi biti prisiljeni trbuhom za kruhom odlaziti u strane zemlje kako se to događalo u vrijeme bivše Jugoslavije. Za takvu Hrvatsku se nismo borili. Sve ove godine, radili smo u namjeri da ovoj zemlji svima omogućimo najbolji život. Danas takvu budućnost, s ovakvom Vladom, ja ne vidim. Oni ne znaju više što raditi. Uzimaju onima koji najmanje imaju, poljoprivrednicima, radnicima, umirovljenicima. Upropaštavaju firme. I zato se u ovim teškim vremenima moramo boriti za Hrvatsku i svakog njenog stanovnika.

U emotivnom govoru, čestitajući obljetnicu slavljenicima, Josip Đakić je između ostalog kazao:
– Puno smo ciljeva ostvarili u ove 24 godine. Sjećamo se tih ciljeva, ciljeva prvog predsjednika HDZ i Hrvatske, dr. Franje Tuđmana. Tada smo sanjali što je to Domovina, koja ima svoju vojsku, policiju, monetu. Sanjali smo taj san koji nije bio lagan za ostvarit. Iza nas su tisuće poginulih, krvlju natopljena zemlja. Zahvaljujem svima njima, a čestitam i zahvaljujem svima onima koji su sve ove godine ostali vjerni HDZ-u, posebno osnivačima, koji su bili ti hrabri vizionari zajedno s dr. Franjom Tuđmanom. Cilj je bio imati suverenu, slobodnu i europsku Hrvatsku. I to smo odradili. Gradili smo u svakoj našoj, općini, gradu, cijeloj županiji. Vodovode, plinovode, škole, dvorane. Da je sve to bilo izgrađeno prije, ne bi morali mi. Danas imamo novu preokupaciju. Kako omogućiti dostojan život za sve, posebno za nove naraštaje. Ova nesposobna vlast, oprašta dugove svakome bez kriterija, uvodeći nove poreze. Gase nam institucije na području Virovitičko-podravske županije. Neće više biti Ureda državne uprave, mirovinskog… Sve ono što smo godinama stjecali, sada nam ukidaju. Dovodili smo institucije kako bi život stanovnicima ovog područja bio bolji, pristupačniji, no oni su to sve svojim reformama srušili. Ruše sve što je pred njima i danas vode Hrvatsku prema kolapsu jer imamo gotovo 400.000 nezaposlenih. U Hrvatskoj se ne može nitko zaposliti jer se ništa ne radi, nema investicija, pa nema niti novih radnih mjesta. Nema ni državnih ni stranih ulaganja. Nema razvoja, čak i ono što možemo koristiti iz predpristupnih fondova, ni to ne znaju napisati. Sve je to zato jer oni nemaju ljubavi prema Domovini. Danas svi osjećaju teškoće koje nam oni svakim danom priređuju i zato, mi danas brinemo zbog sudbine Hrvatske, jer ju vode nesposobni ljudi.