Održana 4. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

U srijedu, 18.ožujka, u županijskoj velikoj vijećnici, održana je 4. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika Virovitičko-podravske županije.

Kolegij

Sjednici su, uz gradonačelnike i načelnike s područja Virovitičko-podravske županije, nazočili župan Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin, zamjenik župana Igor Pavković, pročelnici Upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, ravnatelji institucija i ustanova s područja županije…
Nakon što je prisutne pozdravio župan Tomislav Tolušić, ravnatelj VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Tomislav Petric, održao je prezentaciju na temu pripreme projekata za ulaganja na području općina i gradova Virovitičko-podravske županije na natječaje kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

O provođenju programa predškolskog odgoja u općinama u kojima nema predškolskih ustanova, govorila je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, dok je pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, u skladu s uvedenim novinama, prisutne informirala o Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, kako bi se u skladu s istima odredili prioriteti..

Predstojnik HZZ-a Područnog ureda Virovitica Ivan Baborski predstavio je nove mjere za poticanje zapošljavanja u 2015. godini, fokusirajući se pritom u prvom redu na mjeru „Javnog rada“ koja je izazvala najveće zanimanje.

Na samom kraju kolegija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Marija Bajan-Prokl govorila je o nedavno objavljenom Pozivu za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, s ciljem smanjenja rizika od siromaštva te podizanja kvalitete života djece iz socijalno ugroženih obitelji.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...