spot_img

Održana 89. izvještajna skupština DVD-a Turnašica

Objavljeno:

U Turnašici je, 14.02.2015., održana 89. po redu izvještajna godišnja skupština DVD-a Turnašica. Među 150 uzvanika, skupštini su izmeđuostalih nazočili i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, delegat ispred vatrogasne zajednice Virovitičko podravske županije Milan Majetić, delegat ispred VZO Pitomača Zdravko Fras, direktor tvtke Vatropromet iz Zagreba Nenad Radojčić te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Desnog Trebarjeva, Vukosavljevice, Virja, Đurđevca, Kozarevca, Kalinovca, Velike Raven, Gornjeg Bazja, Velike Črešnjevice, Kladara, Pitomače, Sedlarice, Otrovanca, Dinjevca, Starog Graca i Starogradačkog Marofa te sponzora i mještana.

Nakon otvaranja skupštine i pozdravne riječi predsjednika društva Lach Alojza, iznesena su izvješća upravnog odbora i zapovjedništva, blagajnika, nadzornog odbora i MA ekipe tzv. BISERA. U izvješću zapovjednika, Nemet Josipa, valja istaknuti kako je društvo imalo 14 intervencija kroz 2014. godinu. Da ono broji 23 operativnih članova što je i više od zakonom propisane norme, koji redovito odlaze na lječničke preglede i daljnja usavršavanja i specijalizacije. Društvo je sudjelovalo na općinskim i županijskim natjecanjima kao i kupovima po cijeloj Hrvatskoj. Gosti su pozorno saslušali zanimljiv izvještaj MA ekipe „Bisera“, koji su spomenuli kako su nastupili na točno 21 natjecanju diljem RH. Kao najbolji rezultat spominju 1. mjesto na 4.kolu 9. Kupa HVZ u Desnom Trebarjevu te novi službeni rekor u brzom spajanju usisnog voda od 14.960 sec koji je postignut početkom ove godine u Križu.

Na skupštini je jednoglasno donijeta odluka o dopuni Statuta temeljem novog Zakona o udrugama i Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Dodijeljena priznanja za 10 godina rada

Dodijeljene su i spomenice za 10 godina rada Krapac Marinu, Vuković Mariji,Abramović Andreju, Nemet Josipu, Štolar Nikolini i Đurđek Marijanu, za 20 godina rada Ostoić Ivanu, Lach Luki, Lach Tomislavu i Dudašić Marinu te za 40 godina rada Klinčić Đuri i Lach Alojzu. Bičak Ivan i Kovač Antonio primili su uvjerenje o osposobljenosti za tehničke intervencije, a Gundić Dalibor uvjerenje za gašenje šumskih požara i vožnju helikopterom.

Na kraju skupštine, mnogobrojni uzvanici, pohvalili su rad DVD-a Turnašica te njihovu predanost i odanost vatrogasnom pozivu. Pohvalili su rad s mladima a posebno se dotakli MA ekipe koja pripada među najbolje u RH.

Tomislav Lach

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni