Plivački klub Virovitica je u četvrtak 30.04. održao redovitu godišnju Skupštinu. Skupštini je nazočilo većina članova Kluba, a u konstruktivnoj i dinamičnoj raspravi rekapitulirana je cijela protekla plivačka sezona.

Plivački klub Virovitica

Broj aktivnih plivača natjecatelja je u porastu što je svakako pokazatelj povećanog interesa za plivački sport. Dobna skupina aktivnih plivača je od 6 do 18 godina, dakle od prvog razreda osnovne škole, pa do završnih razreda srednjih škola. Podjednako su zastupljene djevojčice i dječaci.

Na Skupštini je naglašena je potreba za intenzivnijim nastupima na plivačkim natjecanjima, koji svakako potiču plivače u osobnom napretku.

Zimski plivački treninzi su jednom tjedno u Barcsu, za koji smo organizirali prijevoz plivača, a kondicijski treninzi su u krugu vojarne u Virovitici koja je savršeno mjesto za navedenu aktivnost. Čim se otvori Gradski bazen u Virovitici, krećemo sa svakodnevnim plivačkim treninzima u Bazenu.

Kako je prošle godine izmijenjen Zakon o udrugama, kao i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, valjalo je izmijeniti Statut Kluba i uskladiti ga sa navedenim zakonima.

Dio Skupštine je protekao u radnoj atmosferi: katalogizirana su sva odličja Kluba koje Klub ljubomorno čuva od svoga osnutka 1998.