U povodu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije organizirala je hodnju ratnih vojnih invalida od Voćina i to odavanjem počasti kod spomen obilježja Voćinskim žrtvama krenuvši u hodnju do mjesta Bučje u sjećanje na sve zatočenike logora tijekom 1991. godine, gdje su domaćini bili Ivo Nikić predsjednik Udruge HVIDR-a Lipik, Stipo Hodak predsjednik Udruge HVIDR-a Pakrac i Dinko Miovec predsjednik udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije.

Nakon odavanja počasti i paljenja svijeća sa stradanjima u logoru sudionike hodnje upoznao je Dinko Miovec a posebno je istaknuto da se još nažalost ne zna sudbina 22 osobe koje su bile zatočene u navedenom logoru 1991. godine. Na kraju ove hodnje kod spomen obilježja u Brusniku mjestu pogibije 12-torice pripadnika 127 brigade Hrvatske vojske iz Virovitice zapaljene su svijeće uz prisjećanje stradanja koje je u obraćanju prepričao Ivo Nikić predsjednik HVIDR-a Lipik.

U hodnji je sudjelovalo najviše članova iz Udruge HVIDR-a Slatina koje je predvodio predsjednik Mato Bubaš te 3 člana HVIDR-a Orahovica kao i hrvatski branitelji iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Voćin sa predsjednikom Darkom Božičković. Nastavit ćemo posjećivati mjesta stradanja iz Domovinskog rata i sjećanja na poginule kroz obilježavanje obljetnica istaknuo je predsjednik Županijske HVIDR-a Nenad Križić.

Po završetku hodnje organiziran je ručak za sve sudionike u Voćinu gdje se održala i likovna radionica pod nazivom „Da se ne zaboravi“. Suorganizator hodnje je Općina Voćin, pokrovitelj hodnje su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica.