NK BilogoraProteklog vikenda, u Špišić Bukovici, održana je Izvanredna Izborna Skupština nogometnog kluba Bilogora. U prepunim klupskim prostorijama izabrano je novo rukovodstvo kluba te su doneseni i neki važni akti te odluke. Uz sudjelovanje članova Skupštine, igrača i mještana, Skupštini su prisustvovali i brojni gosti: Milan Mustač, predsjednik udruge umirovljenika, Dubravko Bedeković, predsjednik KUD-a Seljačka Sloga, Zvonko Kucljak, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Sveti Ivan, Zlatko Juren predstavnik DVD-a, Dubravko Ivanković ispred RK Mladost te tajnik ŽNS VPŽ Krunoslav Moslavac i povjerenik za suđenje ŽNS Mirko Špoljarić. U prvom dijelu Skupštine izglasan je Poslovnik o radu te je donesena odluka o novom Statutu Nogometnog kluba koji će od dana donošenja djelovati pod nazivom „ NK Bilogora 1947 “ Špišić Bukovica.

Pod predsjedanjem Borka Leša skupština je u nastavku pozdravljena od svih predstavnika gostiju koji su, uz želje za uspjehom na sportskom terenu, jednoglasno dali potporu klubu u nastojanju da mladim naraštajima u Bukovici omogući sudjelovanje u natjecanjima i tjelesni razvitak. Izvješća o radu podnijeli su predsjednik kluba, treneri Alen Zorić i Mladen Belša, blagajnik Josip Osvaldić te predsjednik NO Drago Vanđija koji je pohvalio transparentnost rada svih tijela kluba. Predsjednik kluba, Mate Vukušić, ukratko je podsjetio na sportske rezultate, koje su temeljito iznijeli treneri, te je dao naglasak na učinjeno u osiguranju uvjeta svim selekcijama kako bi mogli kvalitetno ispuniti i odraditi svoje sportske obaveze.

Istaknuo je zadovoljstvo angažiranjem 34 nova člana mlađih uzrasta, zaslugom Željka Lukačevića, ( do 14 godina ) u kojima klub vidi budućnost opstojnosti u sportskom smislu i šansu za sportski napredak: Također, zadovoljni moramo biti činjenicom da je klub među rijetkima koji nisu u biltenima ŽNS-a tijekom godine niti jednom evidentirani kao dužnici po bilo kojem osnovu. Istovremeno ne krijemo razočaranje potezom općinske vlasti koja je kod donošenja Proračuna za 2013 godinu samo našem klubu, od svih udruga i društava, umanjila sredstva za svakodnevno djelovanje. Posebno se zahvaljujem Dragi Počuću na njegovom nesebičnom doprinosu klubu tijekom više desetaka godina. Na kraju, zahvaljujemo svim sponzorima, prijateljima kluba i mještanima Špišić Bukovice koji su na bilo koji način doprinijeli da klupsko djelovanje niti u jednom trenutku nije bilo upitno, te svim članovima dosadašnjeg Izvršnog odbora.

U izbornom dijelu Skupštine izabrano je i novo rukovodstvo. Za predsjednika kluba izabran je Mate Vukušić, za potpredsjednike izabrani su Josip Daraboš te Zdenko Đurašinović a za tajnika Željko Lukačević. Novi članovi Upravnog odbora NK Bilogora 1947 su: Tomislav Arapinac, Borko Leš, Željko Ivoš, Josip Osvaldić, Dražen Jendrašić, Siniša Bertešić, Matej Ivoš, Krešimir Gobac, Ivan Hanzić, Davorka Pernar i Marijan Čoklo. Za članove NO izabrani su Drago Vanđija, Renato Zorić te Antun Rohtek. I u proljetnom dijelu sezone ekipe će voditi Alen Zorić te Mladen Belša. U najavi programa za 2013 godinu predsjednik NK Bilogora 1947, Mate Vukušić, uz uobičajene potrebe za normalno funkcioniranje, najavio je osiguravanje navodnjavanja igrališta te asfaltiranje pristupne ceste do kluba. Kompletan program rada usvojit će Upravni odbor kluba na svojoj prvoj sjednici. Nakon što je iscrpljen dnevni red predsjednik radnog predsjedništva, Borko Leš, zaključio je Skupštinu i prisutne pozvao na domjenak.