U prostoru vijećnice u Čađavici sinoć je održana redovita izvještajna Skupština Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije uz nazočnost delegata iz članica Zajednice udruga HVIDR-a Slatina, Orahovica i Virovitica. Prihvaćena i usvojena su izvješća Nadzorni odbora, Sud časti, koordinatora za šport, financijsko izvješće i izvješća predsjednika Zajednice udruga. Od aktivnosti u 2012 godini istaknuto je obilježavanje Dana HVIDR-e, sudjelovanje na redovnom izvještajnom saboru HVIDR-a RH, molitva za hrvatske generale u svetištu Gospe Voćinske u Voćinu „Zajedno i dostojanstveno za istinu“, predstavljanje knjige „ZLOČIN ZA KOJI JOŠ NITKO NIJE ODGOVARAO“ čiji je izdavač Županijska HVIDR-a i prijateljske malonogometna utakmice.

Županijska HVIDR-a je organizirala pozivni turnir u streljaštvu serijskom malokalibarskom puškom (5,6 mm) zajedno sa Općinom Čađavica, sudjelovanje na igrama branitelja Grada Zagreba, nastavljena provedba projekta Hrvatska zastava moj ponos, organizirana je vožnja zahvale biciklima od Voćina do Škabrnje i Dubrovnika, sudjelovanje u svečanom programu obilježavanja DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA kao i obilježavanja vojno redarstvene akcije „OLUJA” u Knin, „igre HRVATSKIH BRANITELJA ZDENCI 2012″, sudjelovanje na 18. SŠNIDOR-a – «Virovitica 2012» i najbolji uspjeh HVIDR-a športaša do sada osvajanjem 3. mjesta., sudjelovanje na 21 obljetnici stradanja u Škabrnji, Županijska HVIDR-a je organizirala 4 hodočašća hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije u svetište u Voćinu uz nazočnost preko 2000 hodočasnika.

Upućena je zahvala svima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi aktivnosti: Virovitičko-podravskoj županiji, svih gradovima i općinama, HVIDR-i Republike Hrvatske, Ministarstvu branitelja, poduzetnicima, tvrtkama i pojedincima. Tradicionalno zaslužnima se u prigodi Dana HVIDR-a dodjeljuju zahvalnice te je usvojena odluka o dodjeli zahvalnica među inima koji će dobiti Zahvalnicu bit će dr. Ante Nazor ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i braniteljski portal. Usvojen je prijedlog plana rada i financijski plan za 2013 godinu.