Održana javna tribina na temu „Zajednička poljoprivredna politika EU“

Objavljeno:

spot_img

U organizaciji VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Informativnog centra Virovitica i Europskog doma Slavonski Brod te u suradnji s Izvršnim odborom sajma Agroexpo i UO za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije, održana je javna tribina s temom „Zajednička poljoprivredna politika EU“. Tribina, koja je organizirana u sklopu projekta CROstart, je održana u Županijskoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, a prisutni su između ostalih bili župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, ravnateljica VIDRA-e, Sanja Bošnjak, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, Tugomir Majdak te predstavnice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, Leticija Hrenković i Lidija Majić.

Tema javne tribine bila je zajednička poljoprivredna politika Europske unije, o čemu je, između ostalog, bilo riječi u prezentaciji Tugomira Majdaka iz Ministarstva poljoprivrede. On je govorio o dosadašnjim mjerama, IPARD-u i nekim novim mjerama koje će uslijediti u budućem periodu. Najavio je i novu mjeru, koja bi trebala obuhvaćati i nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Lidija Majić, iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, govorila je, između ostalog, o postupku prijave na natječaje i najčešće pogreške u prijavi na IPARD. Prezentacija Leticije Hrenković, iz iste Agencije, sadržavala je opis rada te Agencije, pregovorima u poljoprivredi, zajedničkoj poljoprivrednoj politici 2014. – 2020… Isto tako, riječi je bilo i o stupovima ZPP-a, od kojih se prvi odnosi na izravna plaćanja i financira se iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi (EAGF), a drugi na ruralni razvoj i financira se iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Pregovorima s EU dogovoreno je 373 milijuna eura godišnje za izravna plaćanja i 330 milijuna eura godišnje za ruralni razvoj.

Projekt CROstart Europski dom Slavnoski Brod provodi u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom, razvojnim agencijama – RRA Slavonije i Baranje, RRA Požeško-slavonske županije, RRA Virovitičko-podravske županije – VIDRA, RRA Vukovarsko srijemske županije – Hrast, RA Brodsko-posavske županije – CTR, Televizijom Slavonije i Baranje, Vinkovačkom televizijom, Slavonskobrodskom televizijom, Radio Brodom, Županijskim radio Požegom, Hrvatskim radio Vukovarom, Informativnim centrom Virovitica d.o.o., a uz potporu Delegacije EU u Republici Hrvatskoj.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni