U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije održana početna konferencija projekta financiranog iz programa “Poduzetnički impuls 2013.”

U utorak, 29. listopada, u prostoru Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije u Virovitici održana je kick-off (početna) konferencija povodom kampanje privlačenja investicija u Virovitičko-podravskoj županiji. Konferenciji su, između ostalih, nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravskog Zdravko Dijaković, predstavnica Ministarstva poduzetništva Vlatka Mlakar, zamjenica ravnateljice VIDRA-e Neda Martić, vansjki suradnik na projektu Zvonimir Repač…

Zamjenik župana Zdravko Dijaković naglasio je važnost proaktivnog pristupa privlačenja investicija, a sve s ciljem povećanja konkurentnosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije. Na konferenciji su govorili i zamjenica ravnateljice razvojne agencije VIDRA Neda Martić te viši savjetnik u VIDRA-i Sven Jesenković, koji su prezentirali prijašnja iskustva i znanja stečena kroz IPA projekt “Razvoj investicijskog okruženja”, ali i metodologiju, predviđene rezultate i ciljeve zacrtane u 9 mjeseci provedbe ovog projekta. Završno izlaganje na konferenciji održao je vanjski suradnik na projektu, profesor Zvonimir Repač, gdje je predstavio strategiju ino-ulaganja, odnosno kako uskladiti naše potencijale u Županiji s globalnim potrebama potencijalnih ulagača i kako ulagačima približiti naše mogućnosti za ulaganje.

VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije na natječaju Ministarstva poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013., Mjera C. Razvoj poduzetničke infrastrukture, razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja” dobila je bespovratnu potporu u iznosu 142.438,11 kuna, uz učešće od 50.045,82 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 192.483,93 kuna.

VIDRA je kao nositelj projekta u svojem radu usredotočena potpori vitalnosti i konkurentnosti viroitičko-podravskog gospodarstva, kroz usluge i proaktivnu podršku poduzetništvu u jačanju konkurentnosti i stvaranju preduvjeta za dugoročno održivi razvoj.

Projekt će se provoditi devet mjeseci, te je prepoznat kao prilika za jačanje županijskih kapaciteta za privlačenje novih investicija. Potporu projektu dati će i predstavnici poduzetnika, koji su već uključeni u navedenu inicijativu.