Likovni odjel Gradskog muzeja Virovitica pripremio je radionicu namijenjenu djeci u sklopu izložbe ˝Hibridni lab kurioziteta˝ održanu 5. srpnja u izložbenom prostoru muzeja.

Uvodnom slikovnom prezentacijom unutar koje je predstavljen likovni aspekt znanstvenih metoda mikrobiološkog laboratorijskog rada, mladi polaznici radionice potaknuti su na analizu i promatranje raznih oblika i tekstura mikroskopskog svijeta te zanimljivih vizura makro i mikroskopske fotografije. Predstavljena su djela i tehnike umjetničkog pravca tzv. fluid arta (likovnosti tekućinama). Uslijedilo je izvođenje nekoliko likovnih ˝pokusa˝ koji otkrivaju zakonitosti odnosa tekućina i kromatografiju boja pomoću mlijeka, jestivih boja i šarenih bombona.

Nakon izlaganja djeca su krenula eksperimentirati likovnim materijalima i kemijskim procesima u malom ˝muzejskom laboratoriju˝. Uradci fluidne likovnosti i vizualni efekti njihovih međuodnosa zabilježeni su fotoaparatom, a elementi rađeni na plastičnoj foliji otisnuti su na papir.
Kraj događanja kulminirao je igrom svjetlosnim štapićima.