Održana međunarodna konferencija projekta EPICURO u kojem je Virovitičko-podravska županija partner uz predstavnike iz 10 zemalja

U Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici, održana je početna međunarodna konferencija projekta EPICURO, koji čiji je partner Virovitičko-podravska županija, i kojim se želi povećati spremnost civilnog društva i javnosti na situacije nastale kao rezultat klimatskih promjena te povećati njihovu svijest o toj temi.

Nazočnima u Poduzetničkom inkubatoru tom se prigodom obratila obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Sanja Bošnjak, koja je o projektu rekla.

– Ovaj projekt je vezan uz prethodno partnerstvo koje smo imali u Achelous projektu u kojem je Virovitičko-podravska županija bila partner. To je pokazatelj i dokaz, kako, kad se jednom uđe u dobro partnerstvo, onda se stvaraje i novi projekti i partnerstva se nastavljaju.

Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projekt je vrijedan 145.000 eura. Provodit će ga partneri iz 10 zemalja, odnosno: Estonija, Latvija, Italija, Rumunjska, Bugarska, Njemačka, Španjolska, Hrvatska, Makedonija i Poljska. (Fotografije: Kristijan Toplak)