spot_img

Održana početna konferencija EU projekta „Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“

Objavljeno:

U prostorijama Grada Virovitice, u Palači Pejačević, održana je početna konferencija EU projekta „Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“. Na početku konferencije prisutne je u ime nositelja projekta pozdravio gradonačelnik Ivica Kirin koji je naznačio značaj ovog projekta u vidu budućeg projekta Bee parka.

Bee park

Prisutnima su se obratili i ravnateljica virovitičke razvojne agencije VTA Tihana Harmund i ravnatelj Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije „VIDRA“ Tomislav Petric dok se u ime svih pčelara s područja grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije zahvalu za ovaj projekt uputio Željko Vrbos.

Projekt „Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“ prijavljen je i odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava „Local employment development initiatives-phase II” iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013. Kroz narednih će 12 mjeseci nositelj projekta Grad Virovitica, zajedno sa partnerima Razvojnom Agencijom VIDRA, Industrijsko obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica, raditi na stvaranju kapaciteta za razvoj pčelarstva i proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda putem edukacije postojećih pčelara i svih zainteresiranih za pčelarstvo i proizvodnju meda, što pak predstavlja pripremnu fazu za implementaciju velikog infrastrukturnog projekta „Bee Park“ u okviru kojega će se realizirati regionalna punionica i pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda

Ukupna vrijednost projekta je 833.367,66 kn, a 94,90% vrijednosti projekta financirano je EU sredstvima, dok preostalih 5,1 % financira Grad Virovitica. (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni