Održana početna konferencija projekta SWEET

Objavljeno:

Početna konferencija EU projekta pod nazivom SWEET – Strenghtening woman’s entrepreneurship (Jačanje ženskog poduzetništva) održana je na Višnjici u četvrtak, 25. srpnja.

Nositelj projekta SWEET je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a partneri na projektu PZ Ergela Višnjica, međimurska tvrtka Centar Balog d.o.o. i Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Početnoj konferenciji su, između ostalih, prisustvovali zamjenica župana Sanja Bošnjak, načelnici općina s područja naše županije Mirko Rončević, Josip Granjaš, Željko Vencl i Hrvoje Miler, ravnateljica VIDRA-e Natalija Havidić…

Cilj projekta SWEET, koji je ime dobio po povrću batat (engl. sweet potato), je smanjiti nezaposlenosti na području Virovitičko-podravske županije kroz povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena od 25 do 49 godina. Projekt sufinancira ga Europska unija, krenuo je u provedbu 28. lipnja, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Ciljeve projekta, rezultate i aktivnosti predstavila je voditeljica projekta Vedrana Mikić, a opširnije o uzgoju batata te njegovim hranjivim i ljekovitim svojstvima govorila je Ksenija Plantak, upraviteljica PZ Ergela Višnjica.

Nazočnima su se obratili Krunoslav Balog iz Centra Balog, Nada Parađiković s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Ivan Baborski iz HZZ Područnog ureda Virovitica i Josip Granjaš, načelnik Općine Sopje, i to svaki s primjerima iz svojih djelatnosti i struke. Svi partneri i suradnici na projektu su izrazili zadovoljstvo i ponudili međusobnu suradnju…

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...

Virovitičku županiju napustilo 17% stanovništva!

Broj stanovnika Hrvatske smanjio se 2021. u odnosu na...