U utorak, 17. ožujka, u prostorijama VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – Virovitica, održana je početna konferencija projekta TOUR-PACK.

Projekt TOUR-PACK još je jedan projekt iz trećeg poziva Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, a koji je s provedbom započeo 1. ožujka ove godine.

Projekt se odnosi na sektor turizma, a glavni cilj je osmišljavanje i promocija turističkih paketa u prekograničnoj regiji na temelju regionalnih prirodnih, kulturnih i povijesnih karakteristika. Voditelj projekta je Centar za poduzetništvo Somogy županije iz Kaposvára, a partneri na projektu su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, grad Koprivnica te grad Barcs. Ukupna vrijednost projekta je 180.233,35 EUR.

U uvodnom dijelu konferencije prisutne je pozdravio ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric, nakon čega je predstavljen nositelj projekta Centar za poduzetništvo Somogy županije te projektni partneri: Grad Barcs, Grad Koprivnica i Razvojna agencija VIDRA. Osim projektnih partnera na konferenciji je sudjelovao predstavnik Zajedničkog tehničkog tajništva gospodin András Tálos.

Konferenciji će uslijediti sastanak projektnog tima kako bi se koordinirale daljnje aktivnosti na projektu.