Dani otvorenih vrata Virovitičko-podravske županije: održana predavanja vezana uz Europski fond za regionalni razvoj, mogućnosti za energetske projekte, javnu nabavu i ruralni razvoj

Dani otvorenih vrata Virovitičko-podravske županije nastavljaju s brojnim seminarima i predavanjima. Danas su u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije i Agenciji za regionalni razvoj VIDRA održana predavanja kojima su nazočili predstavnici općina i gradova te poljoprivrednici i poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije.

Prva je na rasporedu bila prezentacija o mogućnostima za lokalne i područne (regionalne) samouprave iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru projekta “In the heart of Europe”. Nakon preznetacije održana su predavanja na temu razvoja urbanih područja kroz Europski fond za regionalni razvoj i Programe Zajednice te mogućnosti za energetske projekte i Fond za zaštitu okoliša.

Poljoprivrednicima s područja Virovitičko-podravske županije posebno je zanimljivo bilo predavanjeo Unapređenju poljoprivrednog sektora i ruralnom razvoju te mogućnostima kroz Europski fond za poljoprivredu i ruralni razvoj. Posljednje predavanje bilo je provođenje javne nabave prema PRAG procedurama i domaćem zakonodavstvu.

Dani otvorenih vrata Virovitičko-podravske županije nastavljaju se sutra, u četvrtak, u 10 sati kada će konferenciju na temu: Izazovi korištenja EU fondova u Virovitičko-podravskoj županiji održati zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić.