Danas, na dan donošenja novog Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je radionica na kojoj je predstavljen novi Zakon.

Radionicu su vodili Ljiljana Zajc, voditeljica Službe za potporu ulaganjima i investicije i Sani Ljubunčić, načelnik Sektora za međunarodnu suradnju, investicije i konkurentnost.

Radionicu na temu predstavljanja novog Zakona organizirali su Ministarstvo poduzetništva i obrta, Virovitičko-podravska županija i VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Cilj radionice bio je istaknuti prednosti i poboljšanja u odnosu na dosadašnji Zakon kako bi se osnažilo poduzetništvo za nova ulaganja te im se omogućila poticajna sredstva i za manja nova ulaganja i poticajna sredstva na manji broj novootvorenih radnih mjesta.

Na radionici su prezentirani primjeri izračuna visina intenziteta potpore u slučaju kada poduzetnici koriste različite izvore financiranja i imaju pravo apliciranja na različite izvore potpora.