Održana prezentacija Panonskog drvnog centra izvrsnosti

Objavljeno:

spot_img

snimio: Ivan Šemper

U sali za sastanke Virovitičko-podravske županije održana je prezentacija projekta Panonskog drvnog centra izvrsnosti čije će sjedište biti u Virovitici. Prezentaciji su, uz župana Tomislava Tolušića, prisustvovali i djelatnici razvojne agencije VIDRA te arhitekt Krunoslav Kovač, koordinator projekta koji je prezentirao projekt novog Panonskog drvnog centra izvrsnosti. Budući Centar izvrsnosti za drvoprerađivačku industriju zajednički je projekt Virovitičko-podravske županije, Drvnog klastera VIRIDIS i Razvojne agencije VIDRA.

Župan Tomislav Tolušić je s ministrom Brankom Grčićem potpisao Sporazum o dodijeljenoj tehničkoj pomoći 10. srpnja 2012. za navedeni Panonski drvni centar izvrsnosti u Virovitici. Tehnička pomoć obuhvaća izradu projektne građevinske dokumentacije i razradu projekta uključujući i Analizu troškova i koristi (CBA). U međuvremenu je i definirana lokacija te je Grad Virovitica darovao potrebno zemljište za izgradnju centra u Poduzetničkoj zoni II, neposredno uz Poduzetnički inkubator.

Panonski drvni centar izvrsnosti imat će površinu cca 1.950 m2 te sadržaje na usluzi obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima u drvoprerađivačkoj industriji za čitavo područje Slavonije kao i susjednih mađarskih županija.

Prezentacija Panonskog drvnog centra izvrsnosti za javnost održat će se u sklopu 18. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2013.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...