snimio: Ivan Šemper

U sali za sastanke Virovitičko-podravske županije održana je prezentacija projekta Panonskog drvnog centra izvrsnosti čije će sjedište biti u Virovitici. Prezentaciji su, uz župana Tomislava Tolušića, prisustvovali i djelatnici razvojne agencije VIDRA te arhitekt Krunoslav Kovač, koordinator projekta koji je prezentirao projekt novog Panonskog drvnog centra izvrsnosti. Budući Centar izvrsnosti za drvoprerađivačku industriju zajednički je projekt Virovitičko-podravske županije, Drvnog klastera VIRIDIS i Razvojne agencije VIDRA.

Župan Tomislav Tolušić je s ministrom Brankom Grčićem potpisao Sporazum o dodijeljenoj tehničkoj pomoći 10. srpnja 2012. za navedeni Panonski drvni centar izvrsnosti u Virovitici. Tehnička pomoć obuhvaća izradu projektne građevinske dokumentacije i razradu projekta uključujući i Analizu troškova i koristi (CBA). U međuvremenu je i definirana lokacija te je Grad Virovitica darovao potrebno zemljište za izgradnju centra u Poduzetničkoj zoni II, neposredno uz Poduzetnički inkubator.

Panonski drvni centar izvrsnosti imat će površinu cca 1.950 m2 te sadržaje na usluzi obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima u drvoprerađivačkoj industriji za čitavo područje Slavonije kao i susjednih mađarskih županija.

Prezentacija Panonskog drvnog centra izvrsnosti za javnost održat će se u sklopu 18. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2013.