Održana promocija priručnika “EduKa -priručnik za mlade o nenasilju i toleranciji”

Objavljeno:

spot_img

U utorak, 28.svibnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano je predstavljanje priručnika “EduKa -priručnik za mlade o nenasilju i toleranciji”. Priručnik je nastao u sklopu projekta „EduKa“ kojeg u partnerstvu provode udruga S.O.S. telefon Poziv u pomoć i Obiteljski centar Virovitičko-podravske županije, podržanog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Namijenjen je mladima, ali i odraslima koji rade s mladima. Obuhvaćene su teme emocionalne pismenosti, komunikacije, tolerancije i upravljanje sukobom kao osnove za život u nenasilnom društvu. Koncipiran je na način da je prvo teorijski obrazložena pojedina tema, a nakon toga predstavljene igre za praktičnu primjenu teorijskog dijela. Priručnik su predstavile autorice Sandra Matošina Borbaš, Jelena Kolesarić i Vanesa Prister Švarc, a moderatorica je bila Desa Kolesarić.

Na promociji se predstavio i Bilten koji je rezultat rada Studija o mladima za mlade u organizaciji Mreže mladih Hrvatske. Predstavnica Udruge sudjelovala je u dijelu vezanom uz slobodno vrijeme mladih u kojem se radilo istraživanje na području pet lokalnih zajednica – Mal Lošinj, Delnice, Koprivnica, Zagreb i Virovitica.

Svrha istraživanja je bila prepoznati potrebe mladih vezanih uz njihovo slobodno vrijeme kod učenika drugih razreda četverogodišnjih i trogodišnjih škola. S obzirom da je uzorak iz Virovitice bio veći dodatno su obrađeni podaci te se sudionicima predstavili rezultati vezani baš za grad Viroviticu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni