Održana radionica izrade Magičnih kutija

Objavljeno:

spot_img

U organizaciji Gradskog muzeja Virovitica održana je radionica izrade umjetničkih objekata inspiriranih izložbom Igora Rufa, koja je trenutno postavljena u virovitičkom Muzeju.

Cilj radionice bio je posjetiteljima pojasniti i približiti terminologiju lumino objekta kao jednog od suvremenih umjetničkih medija te pružiti mogućnost promišljanja i konstruiranja vlastitih.

Sudionicima događanja bili su ponuđeni materijali: kartonske kutije srednjih dimenzija, skalpeli, olovke, ravnala te geometrijski predlošci raznih vrsta i bijela boja. Proces rada bio je zamišljen kroz skiciranje motiva preko određenog predloška ili izrada vlastitih oblika na površini kutije koji se zatim izrezuju skalpelom kako bi se mogli na kraju prefarbati bijelom bojom.

Tako nastali predmeti biti su osvijetljeni iznutra i postavljeni u prostor dvorane u određenoj kompoziciji. Prvom fazom rada ttransformiran je običan uporabni predmet poput kartonske kutije u tzv. prigodni umjetnički objekt.

Praktičnim postupkom posjetitelji su približeni poimanju ovog umjetničkog medija, a rasporedom više njih u prostoru ostvaren je svojevrstan umjetnički ambijent.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...