Održana radionica o komunikaciji “Jezik kao oružje“

Objavljeno:

spot_img

U okviru arheološke izložbe „Srednjovjekovna nizinska utvrda u Virovitici“ u Gradskom muzeju u Virovitici održana je radionica “Jezik kao oružje“. Sandra Matošina Borbaš prof. psihologije se odazvala pozivu i u nepunih dva sata uspjela približiti ovu, ni malo laku temu.

Voditeljica radionice bila je Sandra Matošina Borbaš prof. psihologije

Sudionici različite starosne dobi su prvo bili potaknuti na razmišljanje o neverbalnoj komunikaciji, a zatim su raspoređeni u parove rješavali zadatke. Krajnji cilj je bio razumjeti drugoga i pokušati shvatiti njegov način razmišljanja. Problemi koji pri tom nastaju i koje ne razumijemo mogu se jednostavno rješavati – direktnim upitom. Još jedan zadatak koji je zaslužio i malu izložbu je zadatak s mačem i štitom.

Na maču je trebalo ispisati sve ono što nas vrijeđa kod drugoga, a na štitu čime se branimo od toga. Unošenjem boje i ukrašavanjem oružje je postalo ljepše i našlo svoje mjesto na izložbenom panou. Radionica o komunikaciji, podjednako potrebna svima svakako zavređuje nastavak u savladavanju vještine komunikacije, osnovnog problema ljudskog roda koju neprestano nastojimo prebroditi.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni