Održana radionica “Svjetleće grančice”

Objavljeno:

spot_img

Radionicom ˝Svjetleće grančice˝ održanom 3. lipnja Gradski muzej otvorio je novu sezonu kreativnih sadržaja u Gradskom parku objedinjenih programom PARK ART.

Na radionici su sudjelovali polaznici poludnevnog boravka Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica sa svojom voditeljicom, radnom terapeutkinjom Marinom Kuzman i asistenticom Marijom. Kao uvod u samu radionicu posvetili smo se ambijentu parka i biljnih vrsta zastupljenih u njemu te pokušali odgonetnuti kojem bi stablu mogli pripisati grančice pripremljene za praktičan dio koji je uslijedio. Zatim smo apliciranjem ljepila na reciklirane staklenke aranžirali komadiće granja kao dekoraciju te izradili male svjetlosne objekte. Nastali radovi biti će uključeni u PARK ART izložbu svih radova nastalih u sklopu ove male eko art muzejske akcije koja će biti postavljena sredinom kolovoza u našoj Galeriji u prirodi (odnosno parku).

Kako je prvi PARK ART obilježila reciklaža i reupotreba otpadnih materijala, ove smo godine usmjereni na prirodne, biorazgradive materijale i njihov umjetnički potencijal te land-art kao inspiraciju u muzejsko-pedagoškim aktivnostima tj. radionicama.

[g-gallery gid=”21367″ random=”1″ watermark=”0″]

U nove avanture PARK ART-a!

U protekloj 2013. g. realizirali smo PARK ART – malu eko art muzejsku akciju uz pomoć Ministarstva kulture i naših sponzora. Sama ideja je bazirana na zajedničkoj umjetničkoj produkciju s lokalnim školama, stanovništvom i umjetnicima putem izložaba te likovnih radionica.
Zamišljena kao interaktivna izložbena akcija s ciljem oživljavanja gradskog parka Virovitica koji okružuje Muzej (smješten u dvorcu Pejačević) te poticanja lokalnog stanovništava na participaciju u kulturnim sadržajima i aktivnostima Muzeja, akcija je 2013. g. ostvarena samostalnom izložbom akademske umjetnice Ive-Matije Bitange ˝Inscenirani vrt kao javna skulptura˝ i nizom pedagoških sadržaja kroz tj. dana.

Postavljenjem radova u prostor parka instalirali smo privremeni park skulptura pod motom park-your-art odnosno park-irajte vaša umjetnička djela u galeriju prirode, živ prostor gradskog parka koji otvara mogućnost igre svjetla i sjene, vizualnih efekata, utjecaja vjetra na mobilne instalacije i ostalih podražaja na likovne radove.

Nastavljamo ovaj projekt i razvijamo ideju oživljavanja gradskog parka i u 2014. g. novim inspiracijama i novim sadržajima.

PARK ART za srpanj najavljuje umjetnika IGORA RUFA i njegovu ˝Kuću Tarzanove mame˝! Stoga, nemojte propustiti saznati o čemu se radi…

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...