spot_img

Održana radionica ukrašavanja uskršnjih jaja

Objavljeno:

U Gradskom muzeju Virovitica je održana radionica demonstriranja tradicijskih tehnika ukrašavanja uskršnjih jaja. Ovom prilikom podsjetili smo na narodne načine ukrašavanja jaja, a koje smo dosada kroz desetak godina predstavili u našem Muzeju kroz uskršnje radionice. Na ovogodišnjoj uskršnjoj radionici odlučili smo ponoviti tehnike struganja i oplitanja koncem.

Održana radionica ukrašavanja uskršnjih jaja

– Priredili smo tako kokošja jaja obojana u prirodnoj boji lupina crvenoga luka, kao i u nekoliko modernijih boja te dali našim polaznicima mogućnost vlastitog kreativnog izričaja na obloj površini. Nekoliko tradicijskih uskršnjih jaja ovim tehnikama (struganja i oplitanja koncem) čuvamo u Etnološkom odjelu našeg muzeja, a s područja su naše županije. Obje tehnike su bile zastupljene kroz 20. stoljeće te su njima ukrašavana jaja za Uskrs u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Ukrašena jaja s radionice moći se odabrati odnosno „izvući“ u JAJOMATU koji će biti postavljen na javnoj površini ispred Muzeja (Trg kralja Tomislava 6) u utorak od 13 do 14 sati.

Dođite i odaberite svoje ukrašeno jaje!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni