Održana radionica za ugostitelje na temu „Uvod u stanje na tržištu rada u gastronomiji/ugostiteljstvu“

Objavljeno:

U sklopu projekta Gastroposao.eu, Udruga za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske i enološke baštine Gastronomadi i portal Gastroposao.eu organiziraju tematske radionice za poboljšanje zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva.

Radionice su besplatne te će se provoditi u više termina u Virovitičko-podravskoj županiji, a polaznici koji će sudjelovati na svim radionicama dobit će besplatno članstvo u Udruzi Gastronomadi za 2015/2016. godinu. Svaka radionica podijeljena je u dva dijela.

Prva radionica održana je u ponedjeljak, 16. studenog, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici. Radionici su prisustvovali, uz predstavnike Gastronomada, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković, predstavnici VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice VPŽ na čelu s direktoricom Martinom Jakelić te ugostitelji i voditelji ugostiteljskih objekata.

Prisutne je u ime Županije pozdravila i poželjela dobrodošlicu zamjenica župana virovitičko-podravskog Sanja Bošnjak, a voditelj projekta Gastroposao.eu Zoran Šimunić ukratko ih je uputio u teme koje ih očekuju na predstojećim radionicama. Tema prve radionice bila je Uvod u stanje na tržištu rada u gastronomiji/ugostiteljstvu. Drugi dio iste tematske radionice bit će održan u utorak, 17. studenog u 10,00 sati, također u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije.

Radionice su namijenjene svima u HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima te zaposlenicima i tražiteljima posla – kuharima, konobarima, baristima, pomoćnim radnicima i td., a u svrhu poboljšanja mogućnosti zapošljavanja te poboljšanja ponude i potražnje na tržištu rada. Svi sudionici edukacija imat će priliku naučiti nove metode za pristup poslodavcima i zaposlenicima te doznati koje su potrebe na tržištu.

Podsjetimo, Gastroposao.eu je virtualni portal za zapošljavanje u sektoru ugostiteljstva čiji je cilj smanjiti stopu nezaposlenosti u Virovitičko-podravskoj županiji, sa specifičnim ciljevima razvoja, promicanja i korištenja inovativnih metoda olakšavanja zapošljavanja u ugostiteljstvu.

Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Termini ostalih radionica:

26. – 27. studenog
Prevladavanje problema zapošljavanja
– Problemi i nedostaci u pogledu strukovnog obrazovanja, nedostaci praktičknog znanja, primjeri iz sustava obrazovanja.

16. – 17. prosinca
Kako pronaći posao u gastronomiji/ugostiteljstvu
– Važnost marketinga, primjeri i savjeti o načinima pronalaska posla i kadrova u ugostiteljskom sektoru

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...